reklama

slahacka do torty?

kami8 , 19. 09. 2010 - 21:58

reklama

Dievcata,prosim,mozete mi poradit?Mam zakaznicku,ktora chce upiect tortu:piskotove cesto,jedna plnka cokolada s mandarinkou/1krat/ a druha klasicka slahacka /2krat/ s jahodou.Problem mi robi ta slahacka-myslite ze ju tam mozem dat?Co urobi slahacka,ked ju tam dam 24hodin pred konzumaciou?Ma ju mat hotovu v sobotu okolo 2 hod.Keby som ju naplnila v piatok vecer,dala zatuhnut a rano potrela celu cokoladovou plnkou,mozem potiahnut potom marcipanom?Ma byt okruhla-nie velka nejake 3 kg.Dakujem...Doteraz som vzdy davala slahacku len na povrch-nikdy nie medzi korpusy.

Pozrite si aj


reklama


reklama

karmelka (bez overenia), Ne, 19. 09. 2010 - 22:16

ja do ovocnej dávam šľahačkovo jogurtovú z rastlinnej šľahačky, aj s ovocím a plním aj dva dni vopred a v pohode...niekto tu písal, že treba okolo šľahačky pri plenní nastriekať mnatinely, ja to nerobím, stačí, ked vytuhnutú potriem maslovým krémom...

sio, Ne, 19. 09. 2010 - 22:32

ja robím šlahačkovú plnku zo živočíšnej,na každých 250ml šlahačky ide 6-7gramov želatíny,môže byť prášková aj plátková,natrieť treba keď to už začína tuhnúť.ja takto robím tortu z Čierneho lesa.

Sausen, Po, 20. 09. 2010 - 07:43

alebo prevar s cukrom ako na parizak a mas po probleme,mozes dat bielu cokoladu..s jahodami je to mnaaamÚsmev nech sa dariKvietok

Ahoj Sausen, mozes mi prosim napisat postup aj pomery? znie to moc dobre, ale som uplny zaciatocnik a vela mi to takto nehovori :D dakujem.

kami8, Po, 20. 09. 2010 - 11:09

dievcata teraz som nasla:prehriat 2 slahackove smotany v tom rozpustit 1 varovu cokoladu-ja dam bielu,ako radila Sausen.Len pisali,ze to nesmie vriet a odstat do druheho dna a potom vyslahat.Myslite ze to moze byt takto?Alebo radsej prevarit tu slahacku s cokoladou?

karmelka (bez overenia), Po, 20. 09. 2010 - 12:01

nepreváraj, len prehrej, prevarenú sa mne nepodarilo vyšľahať...v šľahačke takto môžeš rozpustiť čokoľvek...skaramelizovaný cukor, akúkoľvek čokoládu, capučíno, kávu, ja som už skúšala aj ľadové gaštany, morské plody äčokoládu tým samozrejme myslím) kinderčokoládky...hocičo a tým si ju podľa potreby ochutíš...

Baby to fakt neprevarate? Ja na dve tie oranzove slahacky rajo davam 1 cokoladu, alebo som uz davala aj karamel a ked to zovrelo, tak som to este minutu mala na sporaku...potom to vychladlo, bolo to v chlade do dalsieho dna a potom sa to pekne vyslahalo...ale z bielej cokolady sa to proste zgrclo... :(
A preto sa chcem opytat, je to nejaka finta, ze to neprevarate?
Dik za odpoved
L

karmelka (bez overenia), Po, 20. 09. 2010 - 21:06

mne len raz prevrelo nechtiac, neustrážila som to a nevyšľahalo sa mi to...ostalo to riedke a zrazené...to tort používam rastlinnú šľahačku, ale s tou bielou čoko som skúšala aj so živočíšnou len tak na zákusok...

A ak sa mozem poradit, aku rastlinnu slahacku pouzivas? Lebo ja len Rajo 250ml tu oranzovu...ine som sa zatial neodvazila...

karmelka (bez overenia), St, 22. 09. 2010 - 08:14

rajo 250ml oranžová ale nieje rastlinná...pokiaľ sa nemýlim. Vyskúšala som už veľa značiek, ale niektoré sú také, čo sa raz-dva prešľahajú, alebo sa z nich urobí také akoby maslo... Požívam bud HOLE(tie sú litrové, pollitrové a dvojdecl) alebo RAJO CREME PATISSERIE(alebo tak nejako sa to píše)v zelenej kabici, u nás ju dostať len litrovú...

jasne, dakujem za tipy, no ved ano, ta oranzova rajo je zivocisna, totiz, takto to jedna baba odporucala, tak to tak robim, ale rastlinnu som este neskusala. dakujem, papa L

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama