reklama

Šamrole


reklama

Ahojte dievcatka, neviem ci mi bude vediet niekto poradit, ale ked som robila naposledy samrole (z listkoveho cesta Mrkám ), tak asi druhy den po naplneni, zacali akokeby tiect. Ta cukrova pena sa asi vsiakla do cesta a boli take lepkavé. Napadlo ma, ze to preto, lebo som ich mala zatvorene v plastovej krabici, no neviem. Penu som slahala na parou v pomere 500 g praskoveho cukru, 6 bielok a vanilkovy cukor. Chutovo boli dobre, ale mne vadila lepkavost. Idem ich robit znovu, tak by som potrebovala nejake dobre rady ako na ne, velmi mi zalezi, aby boli super Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Pena by sa nemala vsiaknuť, ona skôr padne. Mala si dobre uvarený ten sneh? Ak nie, potom zvodnateľ a tiekol. Ja robím 30-35dkg prášk. cukru na 5bielok + vanilkáč. Šľahám nad parou a pred plnením ešte zašľahám citrónovú šťavu a netečú. Skôr obschnú kraje. či prispelo to zatvorenie do plast. krabice neviem, to som ešte neskúšala. Buď ich mám na tácni alebo v papierovej krabici.

Sneh som mala uslahany uplne nahusto, vobec netiekol, pekne drzal tvar. A aj ked tie trubicky pustali tu cukrovu vodu, ten sneh bol stale tuhy, no skusim ja dat dokopy vsetky rady, co tu dievcata popisali a snad to bude tentokrat lepsie Úsmev Úsmev Úsmev

Gitula, Ne, 28. 04. 2013 - 07:39

Ahoj Pepe ja dávam na 3 bielka 200g pr.cukru a vanilka ale ked ideš šlahať tak dlho musíš kym nebude to bielko stať ked tak potiahneš neviem či mi rozumjieš až potom možeš plniť a kldne môžeš davať do plastovych krabíc .Ja stále každy zákusok mám ,to nebolo chyba len málo si šlahala a málo si tam mala cukor.Nech sa Ti darí.keby dačo tak napíš.
Áno Áno Áno Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Gitula, ja som ten sneh mala uplne tuhy, mozno skusim dat este viac cukru a uvidim Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

podľa môjho názoru si mala sneh málo vyšľahaný - treba dlhšie šľahať, cukru si mala dosť určite - ja dávam 60-70 gr na 1 bielko, po odstavení nechám trocha sneh vychladnúť a až tak plním - skús ich po naplnení nechať aspoň 2-3 hod. len na tácke a až potom daj do krabice Úsmev
ešte ma napadlo, či si náhodou nemala veľa vriacej vody v spodnej nádobe a či nádoba so snehom nebola ponorená vo vriacej vode? tiež by to narobilo šarapatu

Primilka asi to bude v tej vode, ja som mala nerezovu misku ponorenu v tej vode a mozno to naozaj urobilo sarapatu. Inak sneh som mala pekne tuhy. Takze odporucas dat vody tak, aby vlastne na tu misku v ktorej slahas isla len para? Hambím sa

Katie, Ne, 28. 04. 2013 - 09:49

keď ti pena tečie tak si šľahala na moc horúco, voda ti asi pod miskou vrela naplno, mne sa to tiež prvý krát stalo. Potom som dala plyn na najpomalšie, keď voda zovrela, nie je pena taká horúca. Držím palce Áno Slnko

Katie, pena bola krasne husta, a aj ked tiekla zospodku trubiciek, napriek tomu bola husta. Skusim aby mi ta voda tolko nevrela a aby to bolo len nad tou parou ako radia aj ostatne dievcata Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

po naplnení ich treba dať najskôr poriadne voľne vysušiť, len nie hneď do chladničky nedávať, musia byť v suchu aby nenasali vlhkosť, mohol to spraviť aj ten plast

Gitula, Po, 29. 04. 2013 - 19:36

Pepe určite ešte dlhšie musiš šlahať a jak devčence radia len nad parou a nie vo vode vieš niekedy sa da že je to tuhe ale ked vychladne tak teče tak ešte raz omoc dlhšie a určite sa Ti podary držim Áno Áno Áno

Gitula, Po, 29. 04. 2013 - 19:36

Pepe určite ešte dlhšie musiš šlahať a jak devčence radia len nad parou a nie vo vode vieš niekedy sa da že je to tuhe ale ked vychladne tak teče tak ešte raz omoc dlhšie a určite sa Ti podary držim Áno Áno Áno

Gitula, mne to po vychladnuti praveze pekne drzalo tvar, len po 2 dnoch po naplneni, to zacalo pustat zospodu taku cukrovu akokeby vodu Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama