reklama

rovnosť torty po bokoch


reklama

Ahojte kočky...už dávnejšie ma trápi rovnosť torty po bokoch, tortu vychladím.. orežem..obtriem krémom do ktorého ešte rozmixujem odrezky....skúšala som na to dať aj ganaché...aj super postup od Lorny na dokonalé hrany.....tortička je rovná až dovtedy kým ju nepotiahnem, vytvoria sa mi vlnky ....takže vidno kde je korpus a kde krém.....čím to je???? ďakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

luhli, Po, 04. 07. 2016 - 13:21

Aký krém používas? Mne to pripadá, že krém je vlhký a tá vlhkosť narúša  potahovku... Pod potahovku musí ísť maslový krém, poriadna vrstva, nešetrit! Tiež by ma zaujímalo, čo ti poradia ostatné.

krém je šľahaný nad parou a robím len z masla.....mne ten krém drží..skôr sa mi zdá že vytrča cesto

 

Ja robím takto, tortu naplním, zaťažím a dám zachladiť. Boky už plnkou nenatieram ani vrch. Po zatuhnutí použijem ganache hrubšiu vrstvu, vyrovnám, nechám zase dobre zachladiť, aspon 3 hodiny a potom poťahujem. Boky a vrch prechádzam žehličkou nie rukami.

Možno používaš vela kremu na boky, ganache sa len zmieša s plnkou a nezatvrdne.

možno máš mäkkú ganache, riedku.

alebo boky hladíš rukami a velmi tlačíš??

je pekné stuhnutá a boky dosť tvrdé len keď dám poťahovku tak sa mi to zvlní

 

Najlepšie by bolo foto.

Neviem aku hmotu používaš, možno treba ganache potrieť trocha vodou aby sa poťahovka prilepila. Inak neviem ked je raz zatuhnutá torta a ganache vytvrdnutá ako može byť vidno vlny

Treba tortu po naplnení zaťažiť, potom obtrieť a nechať ešte dobre zatuhnúť. Keď ju vychladíš zaťaženú už sa tam nemá čo pohnúť. Nech sa darí !

Lorna, Po, 04. 07. 2016 - 17:51

Tak aj ja pridám svoj postup :-) Po naplnení dám tortu do chladničky trochu stuhnúť, cca 1-2 hodinky.. potom ju zaťažím, čiže položím na ňu rovnú podložku a napr. 1-2 maslá ako záťaž.. tak nechám najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Potom boky zarovnám nožom, čiže orežem prípadné vytŕčajúce korpusy, či krém a až na rovnú tortu nanášam podkladový krém, ktorý už poznáte z videa.. Len video som robila, keď už torta bola orezaná, takže to tam nie je.. :-) Ono sa ti to vlní ak nezaťažuješ tortu počas chladenia, čiže ak na ňu potom položíš ťažkú poťahovku, torta trošku pod jej váhou klesne a zvlnia sa boky.. alebo ak máš boky len natenko obtreté krémom, vtedy ti aj tuhú krém praskne a zase sa boky zvlnia..

dasak, St, 06. 07. 2016 - 19:50
Presne takáto rada sa aj mne teraz hodí. Lorna, obdivujem Váš talent, dar robiť také úžasné torty a ochotu poradiť. Nech sa Vám darí.
Ella 56, Št, 07. 07. 2016 - 15:28

Všetky rady majú niečo do seba a treba ich vyskúšať a použiť. Mne keď sa práve toto stalo viackrát po sebe, že mi skôr vytŕča cesto ako krém, prišla som na to, že veľa namočím cesto, t.j., že ho viac pokropím, alebo nadžemujem. Po všetkom tom zaťažovaní akoby sa roztiahlo a teda po bokoch ho bolo vidieť. Tak už kropím s mierou a problém nie je Slnko

přesně to mě taky napadlo, vlhký korpus..... protože já třeba dorty vůbec nezatěžuji....a neořezávám....

Už viem čo to robí!!!!! CHLADNIČKA Plačem

prave sa mi to stalo v druhej chladničke, nemala som miesto tak som dala svadobnú tortu do druhej chladničky, a od zadu nabrala vlhkosť a zvlnila sa!!! rychlo som ju šupla do druhej chladničky, snad sa nerozpadne PlačemPlačem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama