rovnosť torty po bokoch
Pozrite si aj
Aký krém používas? Mne to pripadá, že krém je vlhký a tá vlhkosť narúša potahovku... Pod potahovku musí ísť maslový krém, poriadna vrstva, nešetrit! Tiež by ma zaujímalo, čo ti poradia ostatné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krém je šľahaný nad parou a robím len z masla.....mne ten krém drží..skôr sa mi zdá že vytrča cesto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím takto, tortu naplním, zaťažím a dám zachladiť. Boky už plnkou nenatieram ani vrch. Po zatuhnutí použijem ganache hrubšiu vrstvu, vyrovnám, nechám zase dobre zachladiť, aspon 3 hodiny a potom poťahujem. Boky a vrch prechádzam žehličkou nie rukami.
Možno používaš vela kremu na boky, ganache sa len zmieša s plnkou a nezatvrdne.
možno máš mäkkú ganache, riedku.
alebo boky hladíš rukami a velmi tlačíš??
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je pekné stuhnutá a boky dosť tvrdé len keď dám poťahovku tak sa mi to zvlní
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Najlepšie by bolo foto.
Neviem aku hmotu používaš, možno treba ganache potrieť trocha vodou aby sa poťahovka prilepila. Inak neviem ked je raz zatuhnutá torta a ganache vytvrdnutá ako može byť vidno vlny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Treba tortu po naplnení zaťažiť, potom obtrieť a nechať ešte dobre zatuhnúť. Keď ju vychladíš zaťaženú už sa tam nemá čo pohnúť. Nech sa darí !
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak aj ja pridám svoj postup :-) Po naplnení dám tortu do chladničky trochu stuhnúť, cca 1-2 hodinky.. potom ju zaťažím, čiže položím na ňu rovnú podložku a napr. 1-2 maslá ako záťaž.. tak nechám najlepšie do druhého dňa stuhnúť. Potom boky zarovnám nožom, čiže orežem prípadné vytŕčajúce korpusy, či krém a až na rovnú tortu nanášam podkladový krém, ktorý už poznáte z videa.. Len video som robila, keď už torta bola orezaná, takže to tam nie je.. :-) Ono sa ti to vlní ak nezaťažuješ tortu počas chladenia, čiže ak na ňu potom položíš ťažkú poťahovku, torta trošku pod jej váhou klesne a zvlnia sa boky.. alebo ak máš boky len natenko obtreté krémom, vtedy ti aj tuhú krém praskne a zase sa boky zvlnia..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skús dať hrubšiu poťahovku.....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Všetky rady majú niečo do seba a treba ich vyskúšať a použiť. Mne keď sa práve toto stalo viackrát po sebe, že mi skôr vytŕča cesto ako krém, prišla som na to, že veľa namočím cesto, t.j., že ho viac pokropím, alebo nadžemujem. Po všetkom tom zaťažovaní akoby sa roztiahlo a teda po bokoch ho bolo vidieť. Tak už kropím s mierou a problém nie je
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
přesně to mě taky napadlo, vlhký korpus..... protože já třeba dorty vůbec nezatěžuji....a neořezávám....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už viem čo to robí!!!!! CHLADNIČKA
prave sa mi to stalo v druhej chladničke, nemala som miesto tak som dala svadobnú tortu do druhej chladničky, a od zadu nabrala vlhkosť a zvlnila sa!!! rychlo som ju šupla do druhej chladničky, snad sa nerozpadne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte kočky...už dávnejšie ma trápi rovnosť torty po bokoch, tortu vychladím.. orežem..obtriem krémom do ktorého ešte rozmixujem odrezky....skúšala som na to dať aj ganaché...aj super postup od Lorny na dokonalé hrany.....tortička je rovná až dovtedy kým ju nepotiahnem, vytvoria sa mi vlnky ....takže vidno kde je korpus a kde krém.....čím to je???? ďakujem za rady