reklama

Red velvet

Pridal/a Meggie dňa 27. 10. 2014 - 14:24 - Recepty Meggie
Red velvet, Recepty na torty, Meggie

reklama

Veľmi chutný šťavnatý "zákusok". Môj chlap na torty a podobné záležitosti moc nie je ale toto si vychvaľoval....

Ingrediencie
Korpusy:
250 gramov hladká múka
2 polievkové lyžice kakao
1 čajová lyžička soľ
125 gramov maslo
2 kusy vajce
300 gramov kryštálový cukor
250 millilitrov cmar
1⁄4 čajová lyžička potravinárska farba gélová červená
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 polievková lyžica ocot
Krém:
500 gramov mascarpone
200 gramov práškový cukor
400 millilitrov šľahačková smotana
  trocha vanilkový extrakt
Postup

Korpusy:

V prvej miske si zamiešame 250g hladkej múky s 2PL kakaa a soľou.

V druhej miske vyšľaháme 125g masla s 300g kr. cukru a postupne pridáme 2 vajcia.

V ďalšej nádobe zamiešame 250ml smaru a 1/4 čl červenej farby - gelovej.

Všetky tri zmesi spolu zamiešame a pridáme do toho ešte 1čl sódy bikarbóny, ktorú sme rozmiešali v 1PL octu.

Dáme do formy a pečieme na 175 °C 25 minút.

Ja dávam do 23cm, vyjdú 2 korpusy.

Krém:

500g mascarpone a 200g pr. cukru zamiešame, pridáme 400ml vychladenej vyšľahanej šľahačky, zamiešame.

Môžeme pridať van. extrakt, ak nie je, môžeme dať van. cukor alebo arómu.

Po vychladnutí pláty naplníme, zbytkom krému obtrieme boky torty, prípadne dozdobíme vrch podľa vlastnej fantázie :) Dobrú chuť

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama