Zamatová roláda

Popis

Fantastická roláda.

Zamatová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
6kusyvajcia
5polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžicekakao
1⁄2čajová lyžičkasóda bicarbona
plnka
500millilitrovmlieko
1kusvajce
5polievkové lyžicepolohruba muka
250gramovmaslo
8polievkové lyžicepraskový cukor
1balíkvanilkový cukor
2polievkové lyžicekakao

Inštrukcie

Cesto:

 Bielka vyšľaháme s cukrom dotuha a postupne pridávame žĺtka a kakao zmiešané s so sódou bikarbónou. Cesto rozotrieme na plech vyslaný papierom na pečenie. Upečieme na 180 stupňov, a hneď keď sa prestane lepiť cesto na špajdľu - vytiahneme. Korpus aj s papierom presunieme na mokrú utierku a spolu zabalíme, necháme vychladnúť.

 

Plnka:

 V mlieku rozmiešame múku a vajce, spolu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Potom kašu vyšľaháme s maslom a práškovým cukrom /ten pridáme podľa chuti/, krém rozdelíme na dve polovice, do jednej všľaháme vanilínový cukor a do druhej kakao. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, potrieme kakaovým krémom a následne aj vanilkovým. Opatrne zatočíme, ale papier na pečenie pri stáčaní odstránime.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.