reklama

Zamatová roláda

Pridal/a Mariolka dňa 27. 05. 2018 - 20:25 - Recepty Mariolka
Zamatová roláda, Recepty na zákusky, Mariolka

reklama

Fantastická roláda.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice kakao
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
500 millilitrov mlieko
1 kus vajce
5 polievkové lyžice polohrubá múka
250 gramov maslo
8 polievkové lyžice práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kakao
Postup

Cesto:

 Bielka vyšľaháme s cukrom dotuha a postupne pridávame žĺtka a kakao zmiešané s so sódou bikarbónou. Cesto rozotrieme na plech vyslaný papierom na pečenie. Upečieme na 180 stupňov, a hneď keď sa prestane lepiť cesto na špajdľu - vytiahneme. Korpus aj s papierom presunieme na mokrú utierku a spolu zabalíme, necháme vychladnúť.

 

Plnka:

 V mlieku rozmiešame múku a vajce, spolu uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Potom kašu vyšľaháme s maslom a práškovým cukrom /ten pridáme podľa chuti/, krém rozdelíme na dve polovice, do jednej všľaháme vanilínový cukor a do druhej kakao. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, potrieme kakaovým krémom a následne aj vanilkovým. Opatrne zatočíme, ale papier na pečenie pri stáčaní odstránime.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama