
Výborné vianočné rezy s kakaovým cestom:))
Ingrediencie
Cesto: | ||
80 | gramov | Palmarin |
160 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | hladká múka špeciál |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
5 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
Na ozdobu: | ||
200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
trocha | biela čokoládová poleva |
Postup
Cesto: v kotlíku nad parou miešame asi 15 minút od bodu varu palmarín, kryštálový cukor, med, rozšľahané vajíčka, škoricu, sódu bicarbónu, kakao. Odstavíme a ešte do teplej zmesi primiešame preosiatu polohrubú múku, pridáme preosiatu hladkú múku a vymiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm. Každú časť upečieme 5-7 minút pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
Plnka: z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme pod fóliou vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom, po častiach zašľaháme vychladnutú kašu a um. Plnku rozdelíme na tri rovnaké časti, trochu si necháme na potretie posledného plátu.
Vychladnuté pláty naplníme a zaťažíme na 12 hodín v chlade. Do druhého dňa zmäkne. Potom potrieme vrchný plát odloženou tenkou vrstvou plnky.
Polejeme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme bielou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy. Rezy sú výborné! Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.