Výborné vianočné rezy s kakaovým cestom:))
Ingrediencie
| Cesto: | ||
| 80 | gramov | Palmarin |
| 160 | gramov | práškový cukor |
| 2 | kusy | vajce |
| 2 | polievkové lyžice | med |
| 1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
| 1⁄2 | čajová lyžička | škorica mletá |
| 250 | gramov | polohrubá múka |
| 250 | gramov | hladká múka špeciál |
| 2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
| Plnka: | ||
| 500 | millilitrov | mlieko |
| 5 | polievkové lyžice | hladká múka špeciál |
| 250 | gramov | maslo |
| 250 | gramov | práškový cukor |
| 1 | polievková lyžica | rum |
| Na ozdobu: | ||
| 200 | gramov | tmavá čokoládová poleva |
| trocha | biela čokoládová poleva | |
Postup
Cesto: v kotlíku nad parou miešame asi 15 minút od bodu varu palmarín, kryštálový cukor, med, rozšľahané vajíčka, škoricu, sódu bicarbónu, kakao. Odstavíme a ešte do teplej zmesi primiešame preosiatu polohrubú múku, pridáme preosiatu hladkú múku a vymiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti, rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rozmer 30x40 cm. Každú časť upečieme 5-7 minút pri teplote 180°C. Necháme vychladnúť.
Plnka: z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme pod fóliou vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom, po častiach zašľaháme vychladnutú kašu a um. Plnku rozdelíme na tri rovnaké časti, trochu si necháme na potretie posledného plátu.
Vychladnuté pláty naplníme a zaťažíme na 12 hodín v chlade. Do druhého dňa zmäkne. Potom potrieme vrchný plát odloženou tenkou vrstvou plnky.
Polejeme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou a ozdobíme bielou polevou. Necháme stuhnúť a pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy. Rezy sú výborné! Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.