Vynikajúci makový krémeš

Popis

Takáto dobrota by nemala chýbať na blížiace sa sviatky.

Vynikajúci makový krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Cesto 1
6kusyvajicka
150gramovhladka muka
150gramovkryštálový cukor
150gramovmak mletý
3⁄4balíkyprášok do pečiva
1⁄2deciliterolej
1⁄2decilitervoda teplá, nie horúca
Cesto 2
400gramovlístkové cesto mrazené (môže byť 500 gram)
plnka
600millilitrovmlieko
2balíkyvanilinovy cukor
4polievkové lyžicekryštálový cukor
3polievkové lyžicehladka muka
1polievková lyžicakopcovitá Gustin
3kusyvajicka
300gramovhera
  práškový cukor na posypanie

Inštrukcie

Lístkové cesto rozmrazene 2ks rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm preložíme na plech upečieme do zlatista.

Žĺtky, cukor vymiešame do penista postupne pridávame striedavo olej, teplú vodu nie horúcu premiešame. Múku, prášok do pečiva a mletý mak zmiešame spolu pridávame do cesta. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh varechou po častiach vmiešame do cesta.

Plech 30x40cm vyložíme papierom na pečenie rovnomerne rozotrieme cesto.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

V mlieku, žĺtkami a cukrom uvaríme gustin, múku na hustý krém z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do krému. Zakryjeme fóliou necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka spojíme s krémom.

Polovicu krému potrieme jeden plát lístkového cesta, preložíme makový nanesieme zbytok krému následne preložíme druhý plát lístkového cesta. Zľahka pritlačíme dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

Dobrú chuť!

Poznámky

Vhodný na sviatky, oslavy , ku kávičke.

Vynikajúci makový krémeš - recept postup 1
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 2
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 3
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 4
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 5
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 6
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 7
Vynikajúci makový krémeš - recept postup 8

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Komentáre

Vyzerá dobreTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.