Venčeky

Popis

Krehké venčeky s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Venčeky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Venčeky
250gramovpalmarín
500millilitrovvoda
300gramovpolohruba muka
8kusyvajicka
 štipkasoľ
krém
1litermlieko
360gramovkryštálový cukor
4balíkyzlatý klas
8kusyvajicka
2balíkyvanilkový cukor
Karamelová šľahačka
1litersmotana na šľahanie
200gramovkryštálový cukor
4balíkystužovač šľahačky

Inštrukcie

Venčeky:

Palmarín, vodu a soľ dáme zovrieť a vsypeme múku a miešame kým sa neoddeľuje od stien.Odstavíme a necháme vychladiť.Do vychladnutého po jednom zašľahávame vajíčka.Vrecúškom a ozdobnou špičkou robíme na plechu venčeky.

Venčeky pečiem pri teplote 220 stup. - 10 min. potom znížim teplotu na 175 stup. a pečiem 15 min. nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. počas pečenia rúru neotváram.

 

Krém:

Z cukru, mlieka, zlatého klasu, žltkov a vanilky uvaríme puding a ešte do horúceho vmiešame z bielkov sneh.

 

Karamelová šľahačka:

Cukor upálime v suchom hrnci na karamel, zalejeme smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí.Necháme vychladnúť cez noc v chladničke.

 

Venčeky prerežeme, naplníme najprv krémom a potom karamelovou šľahačkou, vrch pocukrujeme práškovým cukrom. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.