Venčeky

Pridal/a Martuška 123

Krehké venčeky s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou.

Venčeky - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Venčeky
250gramovPalmarin
500millilitrovvoda
300gramovpolohrubá múka
8kusyvajce
 štipkasoľ
Krém:
1litermlieko
360gramovkryštálový cukor
4balíkyZlatý klas
8kusyvajce
2balíkyvanilkový cukor
Karamelová šľahačka
1litersmotana na šľahanie
200gramovkryštálový cukor
4balíkyšľahačková smotana

Inštrukcie

Venčeky:

Palmarín, vodu a soľ dáme zovrieť a vsypeme múku a miešame kým sa neoddeľuje od stien.Odstavíme a necháme vychladiť.Do vychladnutého po jednom zašľahávame vajíčka.Vrecúškom a ozdobnou špičkou robíme na plechu venčeky.

Venčeky pečiem pri teplote 220 stup. - 10 min. potom znížim teplotu na 175 stup. a pečiem 15 min. nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. počas pečenia rúru neotváram.

 

Krém:

Z cukru, mlieka, zlatého klasu, žltkov a vanilky uvaríme puding a ešte do horúceho vmiešame z bielkov sneh.

 

Karamelová šľahačka:

Cukor upálime v suchom hrnci na karamel, zalejeme smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí.Necháme vychladnúť cez noc v chladničke.

 

Venčeky prerežeme, naplníme najprv krémom a potom karamelovou šľahačkou, vrch pocukrujeme práškovým cukrom. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.