
Martuška 123 | Venčeky
Krehké venčeky s pudingovým krémom a karamelovou šľahačkou.
Ingrediencie
Cesto: | ||
250 | gramov | Palmarin |
500 | millilitrov | voda |
300 | gramov | polohrubá múka |
8 | kusy | vajce |
štipka | soľ | |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
360 | gramov | kryštálový cukor |
4 | balíky | Zlatý klas |
8 | kusy | vajce |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Karamelová šľahačka: | ||
1 | liter | smotana na šľahanie |
200 | gramov | kryštálový cukor |
4 | balíky | stužovač šľahačky |
Postup
Venčeky: Palmarin, vodu a soľ dáme zovrieť a vsypeme múku. Miešame kým sa hmota neoddeľuje od stien hrnca. Odstavíme a necháme vychladiť.
Do vychladnutého cesta po jednom zašľahávame vajíčka.
Vrecúškom a ozdobnou špičkou robíme na plechu venčeky.
Venčeky pečiem pri teplote 220 stup. - 10 min. potom znížim teplotu na 175 stup. a pečiem 15 min. Nakoniec pootvorím rúru a dosušujem ešte 5 min. počas pečenia rúru neotváram.
Krém: Z cukru, mlieka, Zlatého klasu, žĺtok a vanilky uvaríme puding, ešte do horúceho vmiešame sneh z bielkov.
Karamelová šľahačka: Cukor upálime v suchom hrnci na karamel, zalejeme smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí. Necháme vychladnúť cez noc v chladničke.
Venčeky prerežeme, naplníme najprv krémom a potom karamelovou šľahačkou, vrch pocukrujeme práškovým cukrom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.