
Kamila
Tvarohové jablcka so zrkadlovou polevou a jablkovym prekvapením v strede
2 | kusy | jablká |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | jablkový džús |
1 | čajová lyžička | Solamyl |
250 | gramov | tvaroh |
200 | gramov | biely jogurt |
100 | gramov | práškový cukor |
300 | millilitrov | šľahačková smotana |
100 | gramov | biela čokoláda |
10 | gramov | želatína plátková |
100 | gramov | kokosový olej |
130 | millilitrov | voda |
150 | gramov | kryštálový cukor |
170 | gramov | biela čokoláda |
50 | millilitrov | voda |
10 | gramov | želatína plátková |
potravinárska farba zelená | ||
čokoláda horká | ||
100 | gramov | Salko |
Jablkové prekvapenie: jablka si ošúpeme a nakrájame na malé kocky medzitým si privedieme k varu 2Pl vody a 2Pl kryst.cukru keď už mame karamel prilejeme pomaly jablkový džús a miesame do rozpustenia karamelu.
Pridame jablka a keď sú mäkké prilievame solamyl rozmiešaný v troske vody. Po zhustnuti odstavime a nechame mierne vychladnúť. Z jablkovej zmesy tvoríme malé guličky a dáme poriadne zamraziť.
Tvarohový krem: vyslahame si tvaroh, jogurt, prask.cukor. Zelatinu si dáme na 5minut so studenej vody vyberieme ju a dáme ju zohriať do hrnca.
Ohriatu zelatinu pomaly vlievame a za stáleho miešania pridávame k tvarohovemu krému. Vyslahame si šľahačku a pridame ju so tvarohoveho krému.
Krem si dáme do cukr.vrecka a plníme naplnime si formu jablka. Vyberieme jablkové gulky zmrazené a pridame do krému jemne zatlačíme, ak je potrebné dáme krem ešte na vrch a uhladime.
Dáme zamraziť cca na 2-3hodinky aby sa jablcka dali pekne vybrať.
opat si dáme zelatinu 10g do studenej vody, následne ju rozpustime a prelejeme do pohára ktorý dáme stuhnut do chladničky.
Rozpustime si čokoládu a pridame k nej kokosový olej. Zamrznuté jablcka namacame do cokolady.
Zelena zrkadlova poleva: 130ml voda, 150g cukor, 170g biela cokolada, 100gramov salko, trocha potr.farby ohrievame pokial nie je cokolada rozpustená. Ak mame čokoládu rozpustenu polevu hladkú odstavime z ohňa a pridame stuhnutu zelatinu. Miešame do rozpustenia.
Poleva musí mat okolo 29stupnov aby nám pekne držala na jablckach a nestekala nám z nich. Jablcka musia byt zamrznuté.
Jablcka namacame do polevy a dáme do chladničky na 12 hodín.
Z rozpustenej horkej cokolady si urobíme stonky a dáme ich do mraznicky neskôr ich dáme na jablcka.

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.