reklama

Tvarohové jablká

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 03. 02. 2020 - 11:13 - Recepty Sandra Hvilová
Tvarohové jablká, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Kamila


reklama

Tvarohové jablcka so zrkadlovou polevou a jablkovym prekvapením v strede

Ingrediencie
2 kusy jablká
2 polievkové lyžice voda
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
150 millilitrov jablkový džús
1 čajová lyžička Solamyl
250 gramov tvaroh
200 gramov biely jogurt
100 gramov práškový cukor
300 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov biela čokoláda
10 gramov želatína plátková
100 gramov kokosový olej
130 millilitrov voda
150 gramov kryštálový cukor
170 gramov biela čokoláda
50 millilitrov voda
10 gramov želatína plátková
  potravinárska farba zelená
  čokoláda horká
100 gramov Salko
Postup

Jablkové prekvapenie: jablka si ošúpeme a nakrájame na malé kocky medzitým si privedieme k varu  2Pl vody a 2Pl kryst.cukru keď už mame karamel prilejeme pomaly jablkový džús a miesame do rozpustenia karamelu.

Pridame jablka a keď sú mäkké prilievame solamyl rozmiešaný v troske vody. Po zhustnuti odstavime a nechame mierne vychladnúť. Z jablkovej zmesy tvoríme malé guličky a dáme poriadne zamraziť. 


Tvarohový krem: vyslahame si tvaroh, jogurt, prask.cukor. Zelatinu si dáme na 5minut so studenej vody vyberieme ju a dáme ju zohriať do hrnca.

Ohriatu zelatinu pomaly vlievame a za stáleho miešania pridávame k tvarohovemu krému. Vyslahame si šľahačku a pridame ju so tvarohoveho krému.

Krem si dáme do cukr.vrecka a plníme naplnime si formu jablka. Vyberieme jablkové gulky zmrazené a pridame do krému jemne zatlačíme, ak je potrebné dáme krem ešte na vrch a uhladime.

Dáme zamraziť cca na 2-3hodinky aby sa jablcka dali pekne vybrať. 
opat si dáme zelatinu 10g do studenej vody, následne ju rozpustime a prelejeme do pohára ktorý dáme stuhnut do chladničky. 

Rozpustime si čokoládu a pridame k nej kokosový olej. Zamrznuté jablcka namacame do cokolady. 


Zelena zrkadlova poleva: 130ml voda, 150g cukor, 170g biela cokolada, 100gramov salko, trocha potr.farby ohrievame pokial nie je cokolada rozpustená. Ak mame čokoládu rozpustenu polevu hladkú odstavime z ohňa a pridame stuhnutu zelatinu. Miešame do rozpustenia.

Poleva musí mat okolo 29stupnov aby nám pekne držala na jablckach a nestekala nám z nich. Jablcka musia byt zamrznuté.

Jablcka namacame do polevy a dáme do chladničky na 12 hodín. 
Z rozpustenej horkej cokolady si urobíme stonky a dáme ich do mraznicky neskôr ich dáme na jablcka. 

Doplňujúce obrázky
Tvarohové jablká, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1

Kamila

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
15 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama