reklama

Punčové rezy

Pridal/a vanilka52 dňa 10. 02. 2017 - 18:33 - Recepty vanilka52
Punčové rezy, Recepty na zákusky, vanilka52

Vanilka52 | Punčové rezy


reklama

Receptov na výborné punčové rezy nikdy nie je dosť Mrkám

Ingrediencie
Cesto 1:
7 kusy vajce
245 gramov práškový cukor
170 gramov polohrubá múka
6 gramov prášok do pečiva
Cesto 2:
7 kusy vajce
245 gramov práškový cukor
170 gramov polohrubá múka
6 gramov prášok do pečiva
  potravinárska farba červená
Cesto 3:
4 kusy vajce
135 gramov práškový cukor
100 gramov polohrubá múka
4 gramov prášok do pečiva
Nálev:
1 kus broskyňový kompót
1 deciliter rum
80 gramov práškový cukor
  pomarančový sirup
  punčová aróma
Poleva:
400 gramov práškový cukor
5 polievkové lyžice mlieko horúce
  trocha maslo
2 polievkové lyžice rum
  potravinárske farbivo
400 gramov marhuľový džem
Postup

Cesto 1: Bielky vyšľaháme, pridáme polovicu cukru a došľaháme dotuha. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru. Do žĺtok zľahka vmiešame múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Dáme piecť na vymastený plech vyložený papierom do stredne vyhriatej rúry.

Cesto 2: Postupujeme rovnako ako pri prvom ceste, avšak vyšľahané cesto zafarbíme červeným potravinárskym farbivom na požadovaný odtieň.

Cesto 3: Postupujeme rovnako ako pri ceste 1.

Upečené piškóty zo 7 vajec po vychladnutí pozdĺžne prerežeme (ako korpus torty), čím získame 4 ks.

Nálev: Zlejeme šťavu z kompótu, pridáme 200 g broskýň a poriadne rozmixujeme. Potom pridáme  cukor, rum, arómu a dolejeme sirupom do objemu necelých 9 dl. Dobre premiešame, rozdelíme do 3 hrnčekov.

Plát cesta natrieme džemom, zakryjeme ružovým plátom, ktorý polejeme tretinou nálevu. Prikryjeme bielym plátom, ktorý rovnako polejeme druhou tretinou nálevu a opäť prikryjeme ružovým plátom, ktorý polejeme. Na posledný biely plát cesta natrieme džem a položíme ho na ružový plát, džemom nadol. 

Zaťažíme cca 2-3 kg závažím a necháme stuhnúť aspoň 4 hodiny.

Potom povrch natrieme polevou, ktorú zhotovíme nasledovne: Cukor vymiešame s horúcim mliekom, rumom, potravinárskym farbivom a maslom.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

aramana, Št, 13. 01. 2022 - 17:02

Robím ho aspoň dvakrát do roka pretože všetkým naozaj chutíSrdceSrdceSrdce

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama