
S lístkovým cestom dokáže spraviť zázrak každý
Ingrediencie
2 | kusy | lístkové cesto |
Višňový puding: | ||
350 | gramov | višňový kompót |
2 | balíky | Zlatý klas |
3 | balíky | vanilkový cukor |
voda | ||
Puding: | ||
900 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
Šľahačka: | ||
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
750 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Lístkové cesto:
Kto ešte s lístkovým cestom nerobil, môže si smele kúpiť už rozvaľkané, chladené, bežne ho dostať v obchodoch.
Jedno cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, popicháme vidličkou a dáme piecť na 220 stupňov, 13-15 minút.Pečie sa na suchom plechu, na opaku.
Druhé cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, popichme vidličkou a príborovým nožom naznačíme aké veľké kocky chceme mať.Pečieme na suchom plechu, na opaku, na 220 stupňov asi 13-15 minút.
Ak sa nám lístkové cesto rozthne, zlepíme ho silno prstami.Na tom mieste už nám nenapuchne ale bude držať pokope.Ak ho dobre nezlepíme, cesto sa nám pripečení, tam, kde bolo roztrhnuté, otvorí.
Višňový puding:
Višne scedíme, pokrájame pribliežne na polovice, šťavu z višní dolejeme vodou do 600ml, dáme do hrnca spolu s višňami, zlatým klasom a vanilkovým cukrom, poriadne rozhabarkujeme a uvaríme hustý puding.
Ešte na teplé, upečené spodné cesto, vylejeme horúci uvarený puding a dáme chladiť.
Na vychladený višňový puding dáme uvarený puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru.
Dáme chladiť.
Vyšľaháme šľahačku dotuha a navrstvíme na puding.Na vrch ukladáme upečené vychladnuté vrchy z lístkového cesta.Nechávame malú medzeru, aby sme mohli pomedzi to krájať.
Vrch posypeme práškovým cukrom.
Vôbec sa s tým vrstvením pudingov a krémov netreba papraťto nie je koláčik so suchými okrajmi alebo taký, kde sa kraje nedajú jesť, vyhodia sa.To je koláčik kde sa aj kraje zjedia, len aby ho bolo dosť
Dobrú chuť!










- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.