
Jednoduchá, chutná roláda
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
štipka | prášok do pečiva | |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
250 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | cukor |
40 | gramov | maizena |
250 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
ovocie | ||
čokoládová poleva |
Piškóta:
Spravíme si piškótu ako sme zvyknutí. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Bielka vyšľaháme dotuha, pomaly do nich zamiešame žĺtkovú zmes, múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto vylejeme na vystlaný plech papierom na pečenie a pečieme na 250 stupňoch. Ešte teplú piškótu stočíme, aby sa nám potom dala rolovať.
Krém:
Z mlieka, cukru a maizeny uvaríme puding a do vychladnutého zašľaháme maslo.
Piškótu potrieme krémom, na jeden kraj dáme ovocie, stočíme, vrch potrieme troškou krému a polejeme čokoládou.
Dobrú chuť!
upiekla som ju a bola výborná, ďakujem za recept








