Opera rezy

Pridal/a Zuzana Susnyáková

Skutočná symfónia mandľovej, čokoládovej, karamelovej a kávovej chuti.

Opera rezy - recept
Výnos
Porcie
Zdrojkamarátka
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút
Celkový čas
1 hod, 8 minút

Ingrediencie

Mandľové cesto:
5kusyvajce
140gramovpráškový cukor
140gramovmandľová múka (pomleté mandle)
30gramovhladká múka
30gramovmaslo
2polievkové lyžicekryštálový cukor
5kusybielok
1⁄4čajová lyžičkasoľ
Kávový sirup:
160millilitrovvoda
3čajové lyžičkyinstantná káva
100gramovkryštálový cukor
Čokoládová medzivrstva:
70gramovhorká čokoláda
70gramovLotus sušienky
Čokoládový krém:
160gramovsmotana na šľahanie
160gramovhorká čokoláda
Kávový krém:
150gramovkryštálový cukor
5kusyžĺtok
2čajové lyžičkyinstantná káva
45millilitrovvoda
280gramovmaslo
Čokoládová poleva:
200gramovhorká čokoláda
30millilitrovrepkový olej

Inštrukcie

Mandľové cesto:

Maslo si roztopíme.Ak nemáme mandľovú múku, pomelieme mandle.

Mandľovú múku preosejeme s práškovým cukrom, pridáme celé vajcia izbovej teploty a miešame kým nám nevznikne nadýchaná hmota.Potom primiešame múku.

V druhej mise vyšľaháme bielka so soľou, postupne pridáme cukor a šľaháme kým sa netvoria zo snehu tuhé špičky.

Sneh opatrne, zľahka primiešame k vajíčkovej zmesy a pridáme roztopené maslo

Rozdelíme na dve polovice, pečieme na papieri na pečenie na 200 stupňoch, 8-10 minút, do zlatista.Oba pláty necháme úplne vychladnúť.

Z týchto dvoch plátov si spravíme tri pláty.Vyrežeme štvorce 20x20 alebo podľa toho aké máme veľké plechy a z dvoch zvyškov spravíme ešte jeden plát.

Kávový sirup:

Vodu, cukor a kávu privedieme k varu a necháme úplne vychladnúť.

Čokoládová medzivrstva:

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a primiešame podrvené sušienky.Ešte teplé natrieme na jeden mandľový štvorec a dáme stuhnúť do chladničky.

Kávový krém:

Žĺtka izbovej teploty šľaháme v ohňovzdornej miske, kým nám nevznikne pena.

Cukor, vodu a kávu necháme zohriať na 115 stupňov, odtsavíme a za stáleho miešanie prilievame k žĺtkovej pene.Miešame až kým zmes nevychladne.

Do vychladnutého postupne primiešame zmäknuté maslo, najprv na nízkych otáčkach a keď sa to prepojí, dáme na najvyššie otáčky a vyšľaháme to na penu.

 

Čokoládový krém:

Smotanu zahrievame po bod varu, nevaríme, odstavíme, pridáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa čokoláda rozpustí.Necháme úplne vychladnúť.

Skladanie:

Vezmeme z chladničky plát, položíme ho čokoládou dole.

Mandľový plát potrieme z vrchu kávovým sirupom.

Na kávový sirup dáme polovicu kávového krému, priložíme druhým cestom,znova potrieme kávovým sirupom a na to dáme čokoládový krém.

Na to položíme tretí plát, potrieme kávovým sirupom a na vrch dáme druhú polovicu kávového krému.

Takto necháme zákusok tuhnúť aspoň dve hodiny, ideálne celú noc.

Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme olej a polejem s tým vychladnutý koláč.

Dobrú chuť!

Opera rezy - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.