
Jednoduchá roláda z keksíkov s fantastickým pudingovo smotanovým karamelovým krémom.
Ingrediencie
Cesto: | ||
2 | balíky | BeBe keksy |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
60 | gramov | Zlatý klas |
100 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | karamel |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Slaný karamel: | ||
200 | gramov | kryštálový cukor |
120 | millilitrov | smotana na šľahanie |
120 | gramov | maslo |
1 | čajová lyžička | soľ |
Postup
Cesto:
BeBe keksy (320 gram) pomelieme a prilejeme ku nim 150 ml smotany a skúsime vypracovať cesto, ak sa nedá, ešte prilejeme smotanu.Na podložku dáme potravinovú fóliu, aby sa nám cesto potom dalo zrolovať, roztlačíme cesto plastovým valčekom.Na začiatku to lepí ale to prestane.
Krém:
Mlieko, cukor, žltka a Zlatý klas uvaríme ako puding, do ešte horúceho pridáme maslo, občas premiešame a necháme vychladnúť. Pridáme karamel alebo slaný karamel. Nakoniec primiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie.
Trošku krému si odložíme na ozdobenie. Krém nanesieme na rozvaľkané keksíkové cesto a zrolujeme pomocou potravinovej fólie. Necháme hodinu stuhnúť.
Môžeme ozdobiť aj čokoládou alebo doplniť ovocie.
Karamel:
Z dávky, ktorá je uvedená v ingredienciách, vyjde asi do dvojdecového pohára, na roládu vám stačia 2 lyžice podľa chuti.
Cukor upálime na karamel a za stáleho miešania vlejeme do neho horúcu smotanu na šľahanie, znížime teplotu a stopíme do hladka. Ak nám ostanú hrudky, môžeme precediť cez sitko. Nakoniec, stále na na malom ohni, vmiešame maslo. Toto je karamel. Ak chceme slaný karamel, pridáme čajovú lyžičku soli.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Domáca orechová torta
LiViera
Domáca orechová torta
Orechový korpus preliaty rumovým sirupom s bohatou vrstvou marhuľového džemu a výborným čokoládovo-orieškovým krémom v božskej domácej orechovej torte.
Mramorový korpus na tortu
LiViera | Mramorový korpus na tortu
Mramorový korpus na tortu
Vláčny mramorový korpus na tortu. Môžete plniť vaječným krémom vanilkovým alebo kakaovým.