Medová roláda

Popis

Recept s fotopostupom na ozaj fantastickú medovú roládu.

Medová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
5kusyvajicka
200gramovmedu
1kusvanilkový cukor
150gramovpolohrubej múky (moja bola celorzná špaldová)
1⁄2čajová lyžičkasóda bicarbona

Inštrukcie

Korpus:

Bielka so štipkou soli a vanilkovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Žltka vyšľaháme najprv samostatne  a potom k nim po častiach prišľahávame med.  K žltkovej hmote pridávame striedavo sneh a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Zľahka vymiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 25 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení ešte z horúcej rolády opatrne dáme dole papier na pečenie a s tým istým papierom korpus zrolujeme. Necháme vychladnúť. Z vychladeného korpusu som dala dole "kôrku", ktorá sa vytvorila pri pečení

Náplň:

Korpus má ozaj výbornú chuť, postačí ho potrieť kyslejším džemom, zrolovať a popráškovať práškovým cukrom. Alebo vyšľahajte mascarpone s pár lyžicami kondenzovaného mlieka. Prípadne vyšľahajte maslo 125 g s karamelovým kondezovaným mliekom 1/2 plechovky? Prípadne použite svoj overený maslovo pudingový krém. 

Medová roláda - recept postup 1
Medová roláda - recept postup 2
Medová roláda - recept postup 3
Medová roláda - recept postup 4
Medová roláda - recept postup 5
Medová roláda - recept postup 6

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.