Lahké a chutné rezy s arašidmi a mascarpone.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | vlastný |
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
150 | gramov | kryštálový cukor |
200 | gramov | polohrubá múka |
200 | gramov | vlašské orechy |
1 | balík | prášok do pečiva |
ríbezľový lekvár | ||
Plnka 1: | ||
500 | gramov | mascarpone |
400 | gramov | arašidové maslo |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | šľahačková smotana |
Plnka 2: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | balík | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
nugatová čokoláda na posýpku |
Inštrukcie
Korpus:
Žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a orechy. Nakoniec primiešame tuhý sneh. Pečieme pri 200 ´C 30 min. Plech 30x40 cm.
Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
Plnka I:
Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačky, ktorú pridáme pre premiešaného mascarpone s arašidovým maslom . Natrieme na korpus.
Plnka II:
Smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na plnku I. a posypeme nastrúhanou čokoládou.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 2467x
- Pridať nový komentár