reklama

Marlenka gulky

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 06. 08. 2020 - 23:05 - Recepty Sandra Hvilová
Marlenka gulky, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Marlenka gulky ako originál 

Ingrediencie
250 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
200 gramov múka
2 polievkové lyžice med
2 kusy vajce
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
125 gramov mascarpone
100 gramov vlašské orechy
1 kus Salko
Postup

Nad parou si rozpustime 125g masla, pridame 2PL medu, 2vajicka poriadne všetko premiesame, pridame 150g praskovy cukor, 1CL sódy bikarbóny, 200g muky, poriadne spolu vymiesame aby sme nemali hrudky ak mame cesto príliš husté pridame mlieko 2-3 PL.

Cesto pecieme na 175st. 12minut. Upečené cesto nechame vychladnúť.

Medzi tým si vyslahame 125g masla z polovicou plechovky salka môže byt karamelove alebo klasické.

Ak mame cesto vychladnute cesto si pomrvime do misky alebo dáme cesto do mixera, ktorý robotu urobi za nás, niejaku časť pomrvenu si odlozime do druhej misky bokom.

Maslo spolu zo salkom pridame do misky k pomrvenemu cestu. Všetko spolu spojíme a dáme na chladničky aspoň na 1hodinu.

Medzitým si rozmixujeme oriešky 100g môže byt aj viac a pridame ich k miske kde sme si pomrvene cesto odložili bokom. V tomto budeme guličky obalovat.

Pripravíme si náplň ktorou budeme guličky plniť. 125g mascarpone a druhu polovicu salka spolu vyslahame. Cesto vyberieme z chladničky tvarujeme si gulky veľkosti podľa svojho uváženia. Urobíme si palcom dierku do guličky dáme tam krem a zoberieme si ešte trocha cesta a zakryjeme dierku z kremom, znova vytvarujeme guličku,ktorú obalime v ceste spolu z orieškami. Takto robíme všetky guličky.

Gulky dáme stuhnut do chladničky. 

Celkový čas
1 hod, 12 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
12 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama