
Lahodný karamelový zákusok s karamelom a mascarpone.
Piškóta: | ||
2 | kusy | vajce |
80 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | olej |
4 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Karamel: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | želatínový stužovač za studena |
Karamelová poleva: | ||
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
9 | polievkové lyžice | smotana na šľahanie |
Upečieme si klasickú kakaovú piskotu z 2vajec. Forma tortova 22cm rozmer. Voda musí byť horúca.
Krem: 100g kryst.cukru si nechame skaramelizovat, ak mame cukor skaramelizovany prelejeme k nemu opatrne zohriatu teplu slahackovu smotanu 200ml pomaly. Miesame všetko do spojenia a roztopena karamelu. Hotové nechame vychladnúť.
Vyslahame si 100ml slahackovej smotany s 500g mascarpone a pridame vychladnuty karamel. Spolu poriadne krem preslahame, pridame 2stuzovace a znova vyslahame.
Krem natrieme na piskotu. Dáme stuhnut do chladničky.
Karamelova poleva: 4PL kryst.cukru dáme skaramelizovat a pridame 9PL slahackovej smotany zohriatej. Miesame do spojenia. Nechame vychladnúť a následne nalejeme na krem. Zakusok ľubovoľne dozdobime a nechame stuhnut najlepšie cez noc v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty