reklama

Kakaovo-broskyňová roláda bez múky

Pridal/a Kamila dňa 07. 01. 2020 - 13:52 - Recepty Kamila
Kakaovo-broskyňová roláda bez múky, Recepty na zákusky, Kamila

Kamila | Kakaovo-broskyňová roláda bez múky


reklama

Vynikajúca jednoduchá a svieža roláda.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice kakao
Náplň:
250 gramov mascarpone
250 gramov jemný tvaroh
1 kus vanilkový cukor
1 plechovka broskyňový kompót
Postup

Korpus:  Bielka vyšľaháme s s cukrom vyšľaháme do snehu. Po jednom pridávame žĺtky a krátko zašľaháme. A už len zľahka primiešame preosiate kakao (ja som dala karob). Korpus bez múky je krehkejší, ak ho chcete trošku vyšší a pevnejší pridajte 2PL múky.

Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Ešte z teplého korpusu dáme dole papier na pečenie a buď s tým istým alebo novým opatrne teplý korpus zrolujeme.

Smotanovo-tvarohová náplň s broskyňami: Mascarpone krátko vyšľaháme s vanilkovým cukrom a na nižších otáčkach krátko primiešame tvaroh. Odtečené broskyne nakrájame na čo najmenšie kúsky a vmiešame do náplne.

Vychladnutý korpus rozbalíme, rozotrieme naň náplň, radšej v tenšej vrstve a opatrne zrolujeme. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky. 

Výnos
1 roláda
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama