
Kamila | Kakaovo-broskyňová roláda bez múky
Vynikajúca jednoduchá a svieža roláda.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
Náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
Korpus: Bielka vyšľaháme s s cukrom vyšľaháme do snehu. Po jednom pridávame žĺtky a krátko zašľaháme. A už len zľahka primiešame preosiate kakao (ja som dala karob). Korpus bez múky je krehkejší, ak ho chcete trošku vyšší a pevnejší pridajte 2PL múky.
Hmotu rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Ešte z teplého korpusu dáme dole papier na pečenie a buď s tým istým alebo novým opatrne teplý korpus zrolujeme.
Smotanovo-tvarohová náplň s broskyňami: Mascarpone krátko vyšľaháme s vanilkovým cukrom a na nižších otáčkach krátko primiešame tvaroh. Odtečené broskyne nakrájame na čo najmenšie kúsky a vmiešame do náplne.
Vychladnutý korpus rozbalíme, rozotrieme naň náplň, radšej v tenšej vrstve a opatrne zrolujeme. Dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.
mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.