Jahodové rezy s mascarpone

Pridal/a Sandra Hvilová

Lahodne jahodové rezy s dvoma druhmi krému

Jahodové rezy s mascarpone - recept
Výnos
14
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Cesto:
4kusyvajce
4polievkové lyžicepráškový cukor
1⁄4balíkprášok do pečiva
4polievkové lyžicehladká múka
60mililitrovolej
125gramovsmotana na šľahanie
Biely krém:
250gramovmascarpone
  práškový cukor
Jahodový krém:
50gramovjahody
125gramovmascarpone
100gramovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Cesto: 4 bielka vyšľaháme do tuha, pridáme 4 PL práškového cukru. Postupne zašľaháme 4 žĺtka po jednom, pridáme 1/4 balíka prášku do pečiva, 4 PL hladkej múky a za stáleho šľahania na najnižších otáčkach pridáme 60 ml oleja. Pečieme na 175 st.

Biely krém: 125 g smotany na šľahanie, 250 g mascarpone, práškový cukor podľa chuti vyšľaháme.

Jahodový krém: 50 g rozmixovaných čerstvých jahôd, 125 g mascarpone a 100 g šľahačkovej smotany spolu vyšľaháme do tuha. 

Upečené cesto rozdelíme na dva pláty, prvý plát natrieme bielym krémom, poukladáme jahody a prekryjeme zvyšnou časťou bieleho krému. Preložíme druhý plat a natrieme jahodovým krémom. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky a neskôr ľubovoľne ozdobíme a nakrájame.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.