Lahodne jahodové rezy s dvoma druhmi krému

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 50 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1⁄4 | balík | prášok do pečiva |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
60 | mililitrov | olej |
125 | gramov | smotana na šľahanie |
Biely krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
práškový cukor | ||
Jahodový krém: | ||
50 | gramov | jahody |
125 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | smotana na šľahanie |
Inštrukcie
Cesto: 4 bielka vyšľaháme do tuha, pridáme 4 PL práškového cukru. Postupne zašľaháme 4 žĺtka po jednom, pridáme 1/4 balíka prášku do pečiva, 4 PL hladkej múky a za stáleho šľahania na najnižších otáčkach pridáme 60 ml oleja. Pečieme na 175 st.
Biely krém: 125 g smotany na šľahanie, 250 g mascarpone, práškový cukor podľa chuti vyšľaháme.
Jahodový krém: 50 g rozmixovaných čerstvých jahôd, 125 g mascarpone a 100 g šľahačkovej smotany spolu vyšľaháme do tuha.
Upečené cesto rozdelíme na dva pláty, prvý plát natrieme bielym krémom, poukladáme jahody a prekryjeme zvyšnou časťou bieleho krému. Preložíme druhý plat a natrieme jahodovým krémom. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky a neskôr ľubovoľne ozdobíme a nakrájame.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 1513x
- Pridať nový komentár