Cheesecake v tartaletke

Pridal/a Sandra Hvilová

Obľúbený cheesecake v tartaletke s rebarobovo - jahodovým coulis 

Cheesecake v tartaletke - recept
Výnos
9
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Cesto:
125gramovhladká múka
50gramovpráškový cukor
70gramovmaslo
1kusvajce
1štipkasoľ
Plnka:
250gramovmascarpone
250gramovtvaroh jemný
2kusyvajce
1polievková lyžicakryštálový cukor
100gramovočistená rebarbora
50gramovjahody
2polievkové lyžicepráškový cukor
2čajové lyžičkyškrob
  voda

Inštrukcie

Ingrediencie na cesto si spojíme. Zabalíme do fólie a Dáme odpočívať na 1hodinu do chladničky. Odpocinute cesto si vyvalkame a naplnime rafiky na tartaletky. Pecieme na 175st. Cca 15min. 
Krem: mascarpone, 2x vajce, tvaroh, kryst.cukor spolu vymiesame a lyžicou plníme upečené tartaletky. 
Vrch poriadne uhladime a Pecieme na 150st. Cca 20min. 
Coulis: očistenú rebarboru,jahody, prask.cukor dáme variť. Rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Vrátime do hrnca a za stáleho miešania prilievame skrob rozpustený v troske vody. Miesame do zhustnutia. Odstavime a nechame vychladnúť. Následne si coulis dáme do silikonovej formy spiralovitej alebo ak mame pologule. Dáme do mraznicky cca na pól hodiny. Tak aby sa nám dobre vyberali, poukladame ich na stuhnuté tartaletky a ľubovoľne dozdobime podľa fantázie.

Cheesecake v tartaletke - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.