
Jablkový koláčik na spôsob lineckého s bielkovou penou a orechami.
Cesto: | ||
1 | kus | maslo |
400 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
3 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
Jablková náplň: | ||
1500 | gramov | jablká |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | čajová lyžička | škorica |
cukor | ||
Pena: | ||
4 | kusy | bielok |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
100 | gramov | orechy nasekané |
Všetky suroviny spolu zahnetieme na cesto, ktoré necháme v chladničke asi pol hodiny odpočívať.
Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu 40 x 35 cm a predpečieme pri 170 stupňoch do svetlo ružova asi 20 minút.
Cesto vyberieme z rúry, natrieme dusené jablká, sneh a posypeme sekanými orechami.
Dáme ďalej piecť aby sa vrch koláča trocha zapiekol.
Jablková náplň:
Očistené jablká dusíme na sporáku spolu s cukrom, vanilkou a škoricou až sú jablká úplne mäkké. Potom rozmixujeme ponorným mixérom a necháme vychladnúť.
Pena:
Bielky vyšľaháme na sneh, zamiešame cukor a došľaháme na tuhý sneh.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty