
Je čas kedy dozrieva ovocie a tak jeden z jahôd ponúkam na prípravu. Zákusok ktorý poteší aj náročných.
Cesto: | ||
150 | millilitrov | voda |
150 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | Palmarin |
180 | gramov | hladká múka špeciál |
2 | čajové lyžičky | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
Plnka 1: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | smotana a šľahanie 40% |
100 | gramov | biela čokoláda |
jahody čerstvé | ||
Dokončenie: | ||
čokoládová poleva |
Múku preosejeme do misy dáme mlieko, vodu, pokrájane maslo na menšie kúsky, soľ, cukor necháme zovrieť po zovretí stiahneme plameň varechou vmiešame preosiatu múku. Miešame na miernom plameni pokiaľ sa všetko spojí.
Cesto dáme do mixera miešame do mierneho vychladnutia postupne pridávame po jednom vajíčku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou plech väčší 41x32 cm dobré vymastíme striekame asi10cm pásiky.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút po 15 minútach stiahneme teplotu na 180 stupňov pri po otvorených dvierkach pečieme 15 minút do zlatista viď nižšie, foto.
Plnka, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone a zopár pokrájaných jahôd na menšie kúsky, došľaháme.
Upečené cesto prekrojíme pozdĺžne vrchnú časť namáčame do čokoládovej polevy necháme stuhnúť.
Plnku preložíme preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme zároveň do stredu dáme prekrojene jahody, preložíme druhým stuhnutým korpusom viď foto zľahka pritlačíme.
Dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť






- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty