Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.

Popis

Je čas kedy dozrieva ovocie a tak jeden z jahôd ponúkam na prípravu. Zákusok ktorý poteší aj náročných. 

Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept

Zhrnutie

Výnos
1Porcie
Čas prípravy
1 hod, 10 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
1 hod, 40 minút

Ingrediencie

Cesto
150millilitrovvoda
150millilitrovmlieko
100gramovpalmarín
180gramovmúka hl. špeciál
2čajové lyžičkykryštálový cukor
1štipkasoľ
Plnka 1
250gramovMascarone
250millilitrovsmotana a šľahanie 40%
100gramovbiela čokoláda rozpustená
jahody čerstvé
Dokončenie
čokoládová poleva

Inštrukcie

Múku preosejeme do misy dáme mlieko, vodu, pokrájane maslo na menšie kúsky, soľ, cukor necháme zovrieť po zovretí stiahneme plameň varechou vmiešame preosiatu múku. Miešame na miernom plameni pokiaľ sa všetko spojí. Cesto dáme do mixera miešame do mierneho vychladnutia postupne pridávame po jednom vajíčku. Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou plech väčší 41x32 cm  dobré vymastíme striekame asi10cm pásiky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút po 15 minútach stiahneme teplotu na 180 stupňov pri po otvorených dvierkach pečieme 15 minút do zlatista viď nižšie, foto. Plnka, smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone a zopár pokrájaných jahôd na menšie kúsky, došľaháme.Upečené cesto prekrojíme pozdĺžne vrchnú časť namáčame do čokoládovej polevy necháme stuhnúť. Plnku preložíme preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou  nanesieme zároveň do stredu dáme prekrojene jahody, preložíme druhým stuhnutym korpusom viď foto zľahka pritlačíme. Dáme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť 

Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 1
Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 2
Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 3
Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 4
Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 5
Jahodové pokušenie z odpaľovaneho cesta.  - recept postup 6

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.