
Recept na ľahučké jahodové pokušenie v spojení z bielou čokoládou.
Piškóta: | ||
2 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
125 | gramov | práškový cukor |
60 | millilitrov | olej |
60 | millilitrov | mlieko |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
150 | gramov | polohrubá múka |
50 | gramov | nastrúhaná čokoláda |
Krém: | ||
260 | millilitrov | smotana na šľahanie |
500 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | biela čokoláda |
jahody | ||
Na ozdobu: | ||
biela čokoláda |
Piskota: 2vajcia, 1bal.van.cukor, 125g praskovy cukor spolu vyslahame do peny, pridame 60ml olej,60ml mlieko a premiešame. Pridame 1/2PDP, 150g pól.muky a 50g nastruhanej cokolady. Pecieme na 175st. ň
Krem: 260ml slahackovej smotany, 500gmascarpone vyslahame. 140ml slahackovej smotany zohrejeme a 100g bielej cokolady roztopime v horúcej smotane. Keď mame čokoládu vychladnutu pridame ju k mascarpone a ešte poriadne premiešame.
Na vychladnutu piskotu natrieme polovicu krému poukladame nakrájané jahody a natrieme druhou polovicou krému. Na krém nastruhame na hrubo bielu čokoládu. Zakusok dáme stuhnut do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Výborný koláčik.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty