reklama

Jahodové pokušenie s bielou čokoládou

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 31. 05. 2020 - 00:33 - Recepty Sandra Hvilová
Jahodové pokušenie s bielou čokoládou , Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

reklama

Recept na ľahučké jahodové pokušenie v spojení z bielou čokoládou.

Ingrediencie
Piškóta:
2 kusy vajce
1 balík vanilkový cukor
125 gramov práškový cukor
60 millilitrov olej
60 millilitrov mlieko
1⁄2 balík prášok do pečiva
150 gramov polohrubá múka
50 gramov nastrúhaná čokoláda
Krém:
260 millilitrov smotana na šľahanie
500 gramov mascarpone
100 gramov biela čokoláda
  jahody
Na ozdobu:
  biela čokoláda
Postup

Piskota: 2vajcia, 1bal.van.cukor, 125g praskovy cukor spolu vyslahame do peny, pridame 60ml olej,60ml mlieko a premiešame. Pridame 1/2PDP, 150g pól.muky a 50g nastruhanej cokolady. Pecieme na 175st. ň

Krem: 260ml slahackovej smotany, 500gmascarpone vyslahame. 140ml slahackovej smotany zohrejeme a 100g bielej cokolady roztopime v horúcej smotane. Keď mame čokoládu vychladnutu pridame ju k mascarpone a ešte poriadne premiešame. 

Na vychladnutu piskotu natrieme polovicu krému poukladame nakrájané jahody a natrieme druhou polovicou krému. Na krém nastruhame na hrubo bielu čokoládu. Zakusok dáme stuhnut do chladničky. 

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama