
Svieži koláčik vhodný na každú príležitosť.
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | polievkové lyžice | Gustin |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
5 | kusy | jablká |
300 | millilitrov | voda studená |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | škoricová tyčinka |
1 | balík | vanilkový puding |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | tvaroh jemný |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, múku, gustin, prášok do pečiva spojíme premiešame. Do snehovej hmoty pridáme po jednom žltku, nakoniec po častiach vmiešame múku. Plech 39 x40 cm vyložíme papierom na pečenie cesto rovnomerne rozotrieme cesto.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20 - 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, po vychladnutí odstránime papier na pečenie. Upravíme boky korpusu.
Jablká ošúpene nakrájame na malé kocky, cukor dáme na panvicu, skaramelizujeme. Pridáme jablká, celú škoricu podlejeme 200 ml vody dusíme 5-6 minút. Vo zvyšku vody rozmiešame puding, pridáme k jablkám premiešame uvaríme hustú jablkovú plnku. Dáme vychladnúť, vychladnutú plnku rozotrieme na celý korpus.
Smotanu vyšľaháme do tuha vmiešame mascarpone, tvaroh. Krém nanesieme na jablkovú plnku dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme čokoládovými hoblinkami alebo podľa seba.








Ďalšie recepty
Dobrota
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tne musí byť dobrý

