Haboš

Pridal/a helldana

Treba vyskúšať!Áno

Haboš - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto 1
2polievkové lyžicepochúťková smotana (kyslá)
1kusžĺtok
1⁄2balíkprášok do pečiva
1polievková lyžicapraskový cukor
30dekagramyhladka muka
14dekagramymaslo
Cesto 2
20dekagramypraskový cukor
15dekagramyvlašské ořechy
25dekagramymaslo
3polievkové lyžicemlieko
2polievkové lyžicekakao
5kusyžĺtko
20dekagramyhladka muka
1balíkprášok do pečiva
Sneh
6kusybielka
36dekagramypraskový cukor
Dokončenie
  marmelada

Inštrukcie

Cesto 1:

Z ingrediencií vypracujeme hladké cesto, vyvaľkáme na veľkosť plechu, uložíme na plech a potrieme marmeládou.

Cesto 2:

Maslo, cukor a žĺtka vymiešame do peny, pridáme kakao, orechy, múku s práškom do pečiva a mlieko.Dôkladne premiešame a vylejeme na marmeládou potreté cesto.Pečieme 25 minút na 180 stupňov.

Vyberieme z rúry, dáme na to sneh z bielkov a vložíme nazad do rúry, znížime teplotu a sneh dosušíme.

Dobrú chuť!

 

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.