reklama

Dvojfarebná roláda

Pridal/a Kamila dňa 08. 02. 2019 - 18:26 - Recepty Kamila
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila

reklama

Pôvodne to mal byť ešte efektnejší zákusok, ale  po dvoch pokusoch som zistila, že roláda má tak jemnú a výnimočnú chuť, že postačí aj to čo sa podarilo. Hambím sa

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy žĺtok
112 gramov špaldová múka celozrnná
60 gramov olej
52 gramov práškový cukor
105 gramov mlieko
6 kusy bielok
52 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička citrónová šťava
1 polievková lyžica karob
Smotanová náplň:
250 gramov macsrapone
250 millilitrov šľahačková smotana
2 kusy žĺtok
1 kus vanilkový cukor
Postup

Korpus:

Mlieko zohrejeme, aby bolo horúce. Odoberieme z neho 2 PL a zmiešame v menšej miske s kakaom, alebo karobom, dáme bokom. V druhej miske, ručne zmiešame olej s horúcim mliekom. Práškový cukor s múkou premiešame, preosejeme a primiešame k mlieku a oleju, stále ručne. Na záver postupne primiešame po jednom žĺtku.

Bielka s citrónovou šťavou vyšľaháme do svetlej peny, primiešame kryštálový cukor a vyšľaháme do tuha. Bielka na trikrát postupne zľahka primiešame k žĺtkovej hmote. Tretinu z nej spojíme s rozpusteným kakaom.

Na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme najprv svetlú hmotu. Na ňu dávame kakaovú hmotu, môžeme so zdobiacim vreckom, ale ide to aj bez toho. Opatrne ju rozotrieme na svetlú hmotu. Skúšala som nejaké efekty, ale obe hmoty sú dosť husté, nemá to zmysel, na také musím skúsiť iný recept. Hambím sa Pečieme pri teplote cca 170°C cca 30 minút. Ak vám rúra pečie nerovnomerne ako mne, 5 minút pred koncom, môžete plech pootočiť.

Po upečení, ešte horúci korpus opatrne vyklopíme, pretočíme na čistý papier na pečenie a zrolujeme tak aby navrchu bola tmavá časť

Smotanová náplň:

50 ml smotany, žĺtka s vanilkovým cukrom uvaríme na kašu, buď nad parou, alebo za veľmi dôkladného miešania. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu s mascarpone vyšľaháme do tuha a už len zľahka ručne primiešame vychladenú žĺtkovú hmotu (ak by mala hrudky, môžeme prepasírovať cez sitko.)

Dokončenie:

Roládu čiastočne rozbalíme, rozotrieme náplň,s točíme a dáme schladiť aspoň na hodinku dve. Môžeme poliať čokoládovou polevou, alebo len posypať práškovým cukrom. 

Všetko o mascarpone, mascaprone krém v tortách a zákuskoch

Doplňujúce obrázky
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 1
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 2
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 3
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 4
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 5
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 6
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 7
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 8
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 9
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 10
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 11
Dvojfarebná roláda, Recepty na zákusky, Kamila, 12
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama