Dvojfarebná roláda

Popis

Pôvodne to mal byť ešte efektnejší zákusok, ale  po dvoch pokusoch som zistila, že roláda má tak jemnú a výnimočnú chuť, že postačí aj to čo sa podarilo. Hambím sa

Dvojfarebná roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyžltka (vajíčka M)
112gramovpolohrubá (celorzná špaldová) múka
60gramovolej
52gramovpraskový cukor
105gramovmlieka
6kusybielka
52gramovkryštálový cukor
1čajová lyžičkacitronová šťava
1polievková lyžicakakao (karob)
Smotanová náplň
250gramovmacsrapone
250millilitrovslahackova smotana
2kusyžltka
1kusvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Mlieko zohrejeme, aby bolo horúce. Odoberieme z neho 2 PL a zmiešame v menšej miske s kakaom, alebo karobom, dáme bokom. V druhej miske, ručne zmiešame olej s horúcim mliekom. Práškový cukor s múkou premiešame, preosejeme a primiešame k mlieku a oleju, stále ručne. Na záver postupne primiešame po jednom žĺtku.

Bielka s citrónovou šťavou vyšľaháme do svetlej peny, primiešame kryštálový cukor a vyšľaháme do tuha. Bielka na trikrát postupne zľahka primiešame k žĺtkovej hmote. Tretinu z nej spojíme s rozpusteným kakaom.

Na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme najprv svetlú hmotu. Na ňu dávame kakaovú hmotu, môžeme so zdobiacim vreckom, ale ide to aj bez toho. Opatrne ju rozotrieme na svetlú hmotu. Skúšala som nejaké efekty, ale obe hmoty sú dosť husté, nemá to zmysel, na také musím skúsiť iný recept. Hambím sa Pečieme pri teplote cca 170°C cca 30 minút. Ak vám rúra pečie nerovnomerne ako mne, 5 minút pred koncom, môžete plech pootočiť.

Po upečení, ešte horúci korpus opatrne vyklopíme, pretočíme na čistý papier na pečenie a zrolujeme tak aby navrchu bola tmavá časť

Smotanová náplň:

50 ml smotany, žĺtka s vanilkovým cukrom uvaríme na kašu, buď nad parou, alebo za veľmi dôkladného miešania. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu s mascarpone vyšľaháme do tuha a už len zľahka ručne primiešame vychladenú žltkovú hmotu (ak by mala hrudky, môžeme prepasírovať cez sitko.)

Dokončenie:

Roládu čiastočne rozbalíme, rozotrieme náplň,s točíme a dáme schladiť aspoň na hodinku dve. Môžeme poliať čokoládovou polevou, alebo len posypať práškovým cukrom. 

 

Dvojfarebná roláda - recept postup 1
Dvojfarebná roláda - recept postup 2
Dvojfarebná roláda - recept postup 3
Dvojfarebná roláda - recept postup 4
Dvojfarebná roláda - recept postup 5
Dvojfarebná roláda - recept postup 6
Dvojfarebná roláda - recept postup 7
Dvojfarebná roláda - recept postup 8
Dvojfarebná roláda - recept postup 9
Dvojfarebná roláda - recept postup 10
Dvojfarebná roláda - recept postup 11
Dvojfarebná roláda - recept postup 12

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.