
M.a.r.i.a | Tvarohovo-mangové tortičky
Svieži letný zákusok s korpusom zo sušienok, tvarohovou plnkou a mangovým želé.
Ingrediencie
Korpus: | ||
300 | gramov | maslové sušienky |
50 | gramov | maslo |
Tvarohová plnka: | ||
250 | gramov | mäkký tvaroh |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | plátky | želatína |
trocha | voda | |
Mangové želé: | ||
1 | kus | mango |
1 | kus | pomaranč |
1 | polievková lyžica | cukor krupica |
3 | plátky | želatína |
trocha | voda |
Postup
Sušienky si podrvíme na jemno, pridáme rozpustené maslo, spracujeme. Hmotu natlačíme do formičiek - krúžkov, ktoré si vysteliem fóliou. Nechám stuhnúť v chladničke.
Medzitým si pripravím tvarohovú plnku: Želatínu si zalejem trochou vody, aby napučala. Tvaroh si vyšľahám s cukrom, vanilkovým cukrom a šľahačkou.
Napučanú želatínu zohrejem len tak aby sa rozpustia. Pridáme do nej 2-3 pl tvarohovej hmoty a dobre zamiešame. Potom pridáme do zvyšku tvarohovej plnky - vymiešame.
Vyberieme z chladničky nachystané tortičky vo formách a do každej dáme tvarohovú plnku. Zarovnáme vrch a dáme naspäť do chladničky.
Pripravíme si mangové želé: Želatínu namočíme do trochy vody, očistené mango nakrájame na kúsky, pridáme šťavu z pomaranča a cukor. Dáme pomaly variť kým sa mango nerozvarí.
Na záver do manga pridáme napučané plátky želatíny(bez vody) a dobre vymiešame aby želatína v horúcom mangu rozpustila (nevaríme). Necháme trochu vychladnúť, potom nalejeme na tvarohovú plnku.
Tortičky necháme stuhnúť, na vrch môžeme ozdobiť lístok mäty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.