Torta čokoláda, mascarpone, maliny

Popis

Môžete si zostaviť chutnú tortičku.

Torta čokoláda, mascarpone, maliny - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

1x biele cesto
4kusyvajcia
130gramovpolohruba muka
100gramovpraskový cukor
1⁄2balíkprášok do pečiva
2x tmavé cesto
4kusyvajcia
100gramovpolohrubej múky
100gramovpráškového cukru
1⁄2balíkprášok do pečiva
3polievkové lyžicekakao
Parížsky krém
25dekagramymaslo
25dekagramycukor
250millilitrovsmotana na šľahanie
25dekagramyčokoláda 52%
Mascarpone krém
2kusysmotana na šľahanie
  1 a ½ puding za studena Dr. Oetker vanilkový
1balíkvanilkový cukor
4polievkové lyžicepraskový cukor
250gramovmascarpone
Malinový krém
500millilitrovmalín
40gramovmaizena (zlatý klas)
3polievkové lyžicekryštálový cukor
7dekagramymaslo

Inštrukcie

Korpus:

Zvlášť vyšlahám žĺtka s cukrom, potom bielky zvlášť. Nakoniec do žĺtkovej zmesi pridávam múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Pokiaľ ide kakao tak aj kakao. Všetko spolu jemne zmiešam ručne vareškou a vylejem do formy. Pečiem cca 40-45 minút pri teplote 150 stupňov celzia. Cesto je vždy krásne rovné. /Môže sa piecť aj naraz pokiaľ chceme len biele alebo len tmavé cesto ale vtedy pečieme cca 60-70 minút/.

 

Parížsky krém:

Smotanu zohrejeme, nemala by sa variť a nalejeme na rozlámanú čokoládu. Rozpustíme a dáme schladiť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty s cukrom vyšlaháme a postupne pridávame čokoládu so smotanou.

Mascarpone krém:

Šlahačky s pudingom za studena vyšlaháme, pridáme mascarpone a ešte jemne došlaháme.

Malinový krém:

Maliny uvaríme s maizenou a cukrom, ešte do horúceho pridáme maslo. Rozotrieme na tortu ešte teplé. 

Na poliatie torty –  rozvarený džem s vodou, malinovou šťavou a pod. 
Ešte budeme potrebovať – piškóty namáčané v káve, čerstvé, príp. mrazené maliny

Zostavenie  torty:
tmavé cesto (poliate rozvarom)
½ krém parížsky 
piškóty namočené v káve
½ krém parížsky 
svetlé cesto (poliate rozvarom)
krém malinový
½ krém mascarpone
posypať malinami 
½ krém mascarpone
tmavé cesto (poliate rozvarom)
zbytkom plnky potrieme boky a vrch torty.


Ak chceme tortu poťahovať, potrieme tortu ganážou a až potom obalíme.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÚsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.