
Môžete si zostaviť chutnú tortičku.
Biele cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
130 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2x tmavé cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
100 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | práškový cukor |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Parížsky krém: | ||
25 | dekagramov | maslo |
25 | dekagramov | cukor |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
25 | dekagramov | čokoláda 52% |
Mascarpone krém: | ||
2 | kusy | smotana na šľahanie |
1 1⁄2 | Créme Olé puding vanilkový | |
1 | balík | vanilkový cukor |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
250 | gramov | mascarpone |
Malinový krém: | ||
500 | millilitrov | maliny |
40 | gramov | Zlatý klas |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | dekagramov | maslo |
Korpus:
Zvlášť vyšlahám žĺtka s cukrom, potom bielky zvlášť. Nakoniec do žĺtkovej zmesi pridávam múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Pokiaľ ide kakao tak aj kakao. Všetko spolu jemne zmiešam ručne vareškou a vylejem do formy. Pečiem cca 40-45 minút pri teplote 150 stupňov celzia. Cesto je vždy krásne rovné. /Môže sa piecť aj naraz pokiaľ chceme len biele alebo len tmavé cesto ale vtedy pečieme cca 60-70 minút/.
Parížsky krém:
Smotanu zohrejeme, nemala by sa variť a nalejeme na rozlámanú čokoládu. Rozpustíme a dáme schladiť na izbovú teplotu. Maslo izbovej teploty s cukrom vyšlaháme a postupne pridávame čokoládu so smotanou.
Mascarpone krém:
Šlahačky s pudingom za studena vyšlaháme, pridáme mascarpone a ešte jemne došlaháme.
Malinový krém:
Maliny uvaríme s maizenou a cukrom, ešte do horúceho pridáme maslo. Rozotrieme na tortu ešte teplé.
Na poliatie torty – rozvarený džem s vodou, malinovou šťavou a pod.
Ešte budeme potrebovať – piškóty namáčané v káve, čerstvé, príp. mrazené maliny
Zostavenie torty:
tmavé cesto (poliate rozvarom)
½ krém parížsky
piškóty namočené v káve
½ krém parížsky
svetlé cesto (poliate rozvarom)
krém malinový
½ krém mascarpone
posypať malinami
½ krém mascarpone
tmavé cesto (poliate rozvarom)
zbytkom plnky potrieme boky a vrch torty.
Ak chceme tortu poťahovať, potrieme tortu ganážou a až potom obalíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá dobre len by sa hodila fotka v reze a rozmery torty..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty