Čokoládová smotanovo - malinová torta

Popis

Recept na jednoduchú tortičku. Maliny som použila mrazené, dajú sa nahradiť kvalitným malinovým džemom, alebo najlepšie čerstvým ovocím, to stačí uložit na tenkú vrstvu smotanového krému a prekryť ešte náplňou.. 

Čokoládová smotanovo - malinová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
7kusyvajec
7polievkové lyžicetrstinový cukor
5polievkové lyžicecelozrnej (klasickej, bezlepkovej) múky
3polievkové lyžicekakao
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
Malinová náplň
450gramovmrazené (čerstvé) maliny
6plátkyželatíny
1plátokcukor (med)
Smotanová náplň
250gramovmascarpone
200millilitrovslahackovej smotany
250gramovjemny tvaroh
1kusvanilkový cukor
Ganache
50millilitrovsmotany na šľahanie
50gramovhorkej čokolády

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne primiešame preosiate zmiešane kakao s múkou a práškom do pečiva. Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými múkou, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 160°C cca 45 - 50 minút. Alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme a prekrojíme na polovicu.

Malinová náplň:

Maliny  preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu a dáme dole z tepla. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme  vychladnúť a čiastočne stuhnúť. Ja som sa ponáhľala, tak bolo menej tuhé. Polovicu som rozotrela na spodnú časť korpusu, okolo ktorého som dala bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na pol hodinku do chladničky. Inak rozmýšľam, že najbližšie sa vykašlem na želatinu a maliny zahustím, jedným zlatým klasom, alebo kukuručným škrobom, budú krásne husté hneď. Hambím sa Akurát treba počkať kým vychladnú.

Smotanová náplň:

Šľahačku vyšľaháme s mascarpone a cukrom do tuha, pozor na prešľahanie, a už len krátko primiešame  jemný tvaroh. Polovicu hmoty opatrne rozotrieme na  malinovú náplň, ideálne je nanášať krém rovnomerne so zdobiacim vreckom. Prekryjeme druhým korpusom, opäť rozotrieme druhú polovicu malinovej náplne. Môžeme dať ešte stuhnúť do chladničky. 

Na záver rozotrieme zvyšnú časť smotanovaje náplne. Dáme schladiť.

Ganache:

Smotanu zohrejeme do varu a prelejeme ňou čokoládu, necháme chvíľu postáť, dôkadne premiešame. Ganache necháme krátko stuhnúť a ešte tekutú nalejeme na smotanovú náplň

Tortička je taká dobrodružná ako moje pečenie, ale bola výborná.  Hambím sa

Čokoládová smotanovo - malinová torta - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.