Prudko jedlá torta pre milovníkov malín.
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 3 | kusy | vajce |
| 3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
| 3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
| 1⁄2 | deciliter | voda |
| 1⁄2 | deciliter | olej |
| štipka | prášok do pečiva | |
| Malinová zmes: | ||
| 300 | gramov | maliny mrazené |
| 1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
| 1 | balík | prášková želatína |
| 150 | millilitrov | voda |
| Krém: | ||
| 250 | gramov | mascarpone |
| 500 | millilitrov | smotana na šľahanie sladená |
| 300 | gramov | kyslá smotana 16% |
| Dokončenie: | ||
| malinový džem | ||
| 1 | balík | cukrárenské želé červené |
| maliny | ||
Postup
Korpus:
Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, zašľaháme horúcu vodu a olej, pomaly metlou primiešame do snehu z bielok.Ak máte doma otvorený vaječný likér, smele ho pridajte do žĺtok, stačí pol deci...korpus dostane takú fajnú vôňu a chuť. Vylejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 180-190 stupňoch, podľa rúra, pár minút do zlatohneda.
Malinová zmes:
Maliny zalejeme vodou, pridáme cukor a dáme variť.Keď sú rozvarené a nemáme radi jadierka, precedíme to.Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k malinám.
Pripravíme si formu menšiu ako je tá od korpusu.Ak nemáme formu, kľudne hrniec, miska s rovným dnom, len aby to bolo menšie ako forma na korpus.Vystelieme tú menšiu formu potravinovou fóliou, vylejeme do toho malinovú zmes a dáme stuhnúť.Stuhne to za pár hodín ale najlepšie je si to pripraviť deň vopred.
Krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a kyslú smotanu a ešte premiešame.Ak nemáte sladenú smotanu, dajte lyžicu práškového cukru.
Z korpusu stiahneme papier a vložíme nazad do formy.Natrieme malinovým džemom, dáme asi tretinu plnky, na to položíme stuhnutú malinovú zmes do stredu, dáme zvyšok krému a do chladničky zatuhnúť.
Uvaríme si želé podľa návodu, naukladáme mrazené maliny na ozdobenie a zalejeme želé.
Tortičku necháme tuhnúť aspoň pol dňa.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.