
Prudko jedlá torta pre milovníkov malín.
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1⁄2 | deciliter | voda |
1⁄2 | deciliter | olej |
štipka | prášok do pečiva | |
Malinová zmes: | ||
300 | gramov | maliny mrazené |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | balík | prášková želatína |
150 | millilitrov | voda |
Krém: | ||
250 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie sladená |
300 | gramov | kyslá smotana 16% |
Dokončenie: | ||
malinový džem | ||
1 | balík | cukrárenské želé červené |
maliny |
Korpus:
Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny, zašľaháme horúcu vodu a olej, pomaly metlou primiešame do snehu z bielok.Ak máte doma otvorený vaječný likér, smele ho pridajte do žĺtok, stačí pol deci...korpus dostane takú fajnú vôňu a chuť. Vylejeme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 180-190 stupňoch, podľa rúra, pár minút do zlatohneda.
Malinová zmes:
Maliny zalejeme vodou, pridáme cukor a dáme variť.Keď sú rozvarené a nemáme radi jadierka, precedíme to.Želatínu pripravíme podľa návodu a pridáme k malinám.
Pripravíme si formu menšiu ako je tá od korpusu.Ak nemáme formu, kľudne hrniec, miska s rovným dnom, len aby to bolo menšie ako forma na korpus.Vystelieme tú menšiu formu potravinovou fóliou, vylejeme do toho malinovú zmes a dáme stuhnúť.Stuhne to za pár hodín ale najlepšie je si to pripraviť deň vopred.
Krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone a kyslú smotanu a ešte premiešame.Ak nemáte sladenú smotanu, dajte lyžicu práškového cukru.
Z korpusu stiahneme papier a vložíme nazad do formy.Natrieme malinovým džemom, dáme asi tretinu plnky, na to položíme stuhnutú malinovú zmes do stredu, dáme zvyšok krému a do chladničky zatuhnúť.
Uvaríme si želé podľa návodu, naukladáme mrazené maliny na ozdobenie a zalejeme želé.
Tortičku necháme tuhnúť aspoň pol dňa.
Dobrú chuť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč | Karamelový veterník
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo-vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.