Recept s fotopostupom na veľmi jednoduchú tortu s chuťou Tiramisu
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | kusy | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
trocha | Amaretto | |
trocha | káva |
Korpus:
Bielka s cukrom vyšľaháme do hustého snehu, krátko ešte primiešame žĺtka a opatrne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
Pečieme v okrúhlej forme (moja mala priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie pri teplote cca 160°C cca 60 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Upečený vyberieme po chvíľke z formy a necháme vychladnúť.
Krém:
100 ml šľahačkovej smotany uvaríme so žĺtkami a 1PL cukru v vodnom kúpeli na kašu. za občasného miešania necháme vychladnúť.
Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou, zvyšným cukrom na hustý krém, pozor však na prešľahanie. Ak máte radi sladké môžete ešte pridať cukor, med, vanilku. K hmote už len ručne primiešame žĺtkovú hmotu.
Plnenie:
Korpus dvakrát prerežeme. Spodný plát polejeme, (pokvapkáme) kávou a potrieme tretinou krému. Postup zopakujeme s ďalšími plátmi. Dáme stuhnúť minimálne na hodinu do chladničky, čím viac tým lepšie. Vrch ozdobíme kakaom.
Dobrú chuť.
Ďalšie recepty
Čučoriedková kocka
aramana | Čučoriedková kocka
Čučoriedková kocka
Výborný zákusok plný čučoriedok s krémom z čokoládového mascarpone.
Biele likérové špice
LiViera, Biele likérové špice
Biele likérové špice
Video recept na fantastické biele likérové špice s čokoládovou náplňou.