
Ovocno-smotanová torta z domácim marcipánom pre milovníka jedenia a robenia údenín.
Korpus: | ||
8 | kusy | vajce |
8 | polievkové lyžice | práškový cukor |
8 | polievkové lyžice | hladká múka |
Krémy: | ||
1 | kilogram | mascarpone |
400 | millilitrov | šľahačková smotana |
400 | gramov | lesné ovocie |
5 | kusy | želatína plátková |
150 | gramov | maliny |
150 | gramov | maslo |
150 | gramov | práškový cukor |
ovocie | ||
jahodový džem | ||
Marcipán: | ||
250 | gramov | mleté mandle |
250 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
2 | kusy | bielok |
Korpus:
Bielka si vyslahame na tuhý sneh, postupne pridávame prask.cukor poriadne zaslahame a po jednom zaslahavame zltka a nakoniec pridame preosiatu muku. Jemne zľahka premisame a pecieme na 175st. Cca 40min. Piekla som vo forme priemer 24cm. Korpus si rozrezeme na dve časti.
Marcipan:
mandle, prask.cukor, stáva z citróna a Bielka spolu vymiesame na hmotu. Dáme odpocinut do chladničky.
Krem1:
polovicu krému si odoberieme a pridame do krému jahodovy dzem podľa uváženia.
Zelatina z lesného ovocia: lesne ovocie si dáme variť, uvarene rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Vrátime na oheň a medzi tým si pripravíme plat.zelatinu.
Zelatinu po jednej pridávame k horucemu ovociu a stále miesame. Zelatinu si prelejeme do formy v ktorej sme piekli korpus a dáme do chladničky stuhnut najlepšie to je zrobit deň vopred.
Krem 2:
maliny si dáme variť, ak je treba rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Maliny pridame k druhej polovici krému.
Skladanie torty:
Prvy plat korpusu natrieme kremom s jahodovym džemom poukladame jahody na krem a prekryjeme zelatinou z lesného ovocia.
Na zelatinu dáme krem z malín poukladame naň malíny a čučoriedky A prekryjeme druhým korpusom. Tortu dáme stuhnut do chladničky.
Vymiesame si maslo a praskovy cukor a potrieme ním troska na hrubšie celu tortu. Opäť dáme tortu stuhnut do chladničky.
Vyberieme z chladničky marcipan, možme si ho zafarbil potrav.farbivom Ak chceme. Marcipan si rozvalkame na tenko a pomocou valceka prenesieme na tortu. Poriadne popritlacame so žehličkou na marcipan.
Tortu dáme do chladničky a ľubovoľne podľa seba dozdobime. Postavičky, figúrky, si môžeme vyrobiť tiež doma podľa fantázie.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty