reklama

Ovocná torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 05. 02. 2021 - 21:21 - Recepty Sandra Hvilová
Ovocná torta , Recepty na torty, Sandra Hvilová

reklama

Ovocno-smotanová torta z domácim marcipánom pre milovníka jedenia a robenia údenín. 

Ingrediencie
Korpus:
8 kusy vajce
8 polievkové lyžice práškový cukor
8 polievkové lyžice hladká múka
Krémy:
1 kilogram mascarpone
400 millilitrov šľahačková smotana
400 gramov lesné ovocie
5 kusy želatína plátková
150 gramov maliny
150 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
  ovocie
  jahodový džem
Marcipán:
250 gramov mleté mandle
250 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička citrónová šťava
2 kusy bielok
Postup

Korpus:

Bielka si vyslahame na tuhý sneh, postupne pridávame prask.cukor poriadne zaslahame a po jednom zaslahavame zltka a nakoniec pridame preosiatu muku. Jemne zľahka premisame a pecieme na 175st. Cca 40min. Piekla som vo forme priemer 24cm. Korpus si rozrezeme na dve  časti.

Marcipan:

mandle, prask.cukor, stáva z citróna a Bielka spolu vymiesame na hmotu. Dáme odpocinut do chladničky. 

Krem1:

polovicu krému si odoberieme a pridame do krému jahodovy dzem podľa uváženia. 

Zelatina z lesného ovocia: lesne ovocie si dáme variť, uvarene rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Vrátime na oheň a medzi tým si pripravíme plat.zelatinu.

Zelatinu po jednej pridávame k horucemu ovociu a stále miesame. Zelatinu si prelejeme do formy v ktorej sme piekli korpus a dáme do chladničky stuhnut najlepšie to je zrobit deň vopred.

Krem 2:

maliny si dáme variť, ak je treba rozmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Maliny pridame k druhej polovici krému. 

Skladanie torty:

Prvy plat korpusu natrieme kremom s jahodovym džemom poukladame jahody na krem a prekryjeme zelatinou z lesného ovocia.

Na zelatinu dáme krem z malín  poukladame naň malíny a čučoriedky A prekryjeme druhým korpusom. Tortu dáme stuhnut do chladničky. 

Vymiesame si maslo a praskovy cukor a potrieme ním  troska na hrubšie celu tortu. Opäť dáme tortu stuhnut do chladničky. 

Vyberieme z chladničky marcipan, možme si ho zafarbil potrav.farbivom Ak chceme. Marcipan si rozvalkame na tenko a pomocou valceka prenesieme na tortu. Poriadne popritlacame so žehličkou na marcipan.

Tortu dáme do chladničky a ľubovoľne podľa seba dozdobime. Postavičky, figúrky, si môžeme vyrobiť tiež doma podľa fantázie. 
 

Doplňujúce obrázky
Ovocná torta , Recepty na torty, Sandra Hvilová, 1
Celkový čas
2 hod, 40 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama