
Frommykitchendotcom | Oreo cheesecake bez pečenia
Lahodný nepečené dezert z obľúbených sušienok, mascarpone a bielej čokolády.
Ingrediencie
Korpus: | ||
25 | kusy | Oreo sušienky |
100 | gramov | maslo |
Náplň: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
350 | millilitrov | smotana na šľahanie |
250 | gramov | mascarpone |
150 | gramov | krémový syr |
100 | gramov | práškový cukor |
Ganache: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Postup
Korpus: V sekáčiku zomelieme celé keksíky, pridáme roztopené maslo a dobre zmiešame. Hmotu utlačíme do formy, ktorej dno sme obložili papierom na pečenie. Recept je na 22 cm formu, ale už som ho pripravovala aj v 24 cm.
Dáme do chladničky stuhnúť kým budeme pripravovať plnku.
Náplň: Bielu čokoládu roztopíme nad parou a necháme trochu vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s krémovým syrom (Philadelphia, Lučina...) a práškovým cukrom. K tomu pridáme roztopenú čokoládu a dobre spolu ešte raz vymiešame.
V osobitnej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie (môžete pridať smetafix) a následne ju zľahka vmiešame k prvej hmote. Rovnomerne nanesieme na korpus a vrátime do chladničky, kým pripravíme ganache.
Ganache: Na miernom ohni zohrejeme smotanu, do nej nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Nie celkom horúce nalejeme na plnku a necháme v chlade pár hodín, najlepšie cez noc.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.