reklama

Orechovo-kakaová torta

Pridal/a sedita321321 dňa 16. 11. 2019 - 15:53 - Recepty sedita321321
Orechovo-kakaová torta, Recepty na torty, sedita321321

reklama

Orechovo-kakaová torta s príchuťou kávy, rumu a jahôd.

Ingrediencie
Orechové cesto:
4 kusy vajce
300 gramov práškový cukor
7 polievkové lyžice káva
200 gramov polohrubá múka
100 gramov mleté vlašské orechy
  prášok do pečiva
  rumová esencia
  soľ
Kakaové cesto:
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice práškový cukor
1 polievková lyžica kakao
3 polievkové lyžice polohrubá múka
  prášok do pečiva
  soľ
Kakaový krém:
200 gramov kondenzované mlieko sladené
250 gramov maslo
50 gramov kakao
Poleva:
125 gramov horká čokoláda
125 millilitrov smotana na šľahanie
Na ozdobu:
  vlašské orechy nasekané
  horká čokoláda
  jahody lyofilizované  
  mäta
Ešte potrebujeme:
  jahodový džem
Postup

Orechové cesto:

Žĺtky na orechové cesto vyšľaháme s práškovým cukrom, 7 PL uvarenej vychladnutej kávy a rumovou esenciou. Preosiatu múku zmiešame s polovicou balíčka kypriaceho prášku a orechmi, postupne pridáme do vyšľahaných žĺtkov a po dávkach zamiešame sneh z bielkov vyšľahaných so štipkou soli.

Kakaové cesto:

Žĺtky na kakaové cesto vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme preosiatu múku zmiešanú s polovicou balíčka kypriaceho prášku a nakoniec zamiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.

Každý korpus pečieme v okrúhlej tortovej forme o priemere 28 cm asi 30-45 minút pri teplote 180 °C. Kakaový sa upečie skôr. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke.

Kakaový krém:

Na kúsky nakrájané maslo vymiešame v robote spolu s kondenzovaným mliekom (musia byť rovnakej teploty, skôr studené). Nakoniec pridáme kakaový prášok a plnku odložíme do chladničky na cca 15-20 minút.

Upečený vychladnutý orechový korpus prerežeme pozdĺžne na 2 pláty. Kakaový necháme vcelku. Korpusy striedavo ukladáme na seba a natrieme krémom. Kakaový uložíme do stredu. Povrch vrchného korpusu natrieme džemom a tortu odložíme do chladničky.

Poleva:

Polevu pripravíme zo smotany, ktorú zohrejeme (tak, aby nezovrela) a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa nerozpustí na hladký krém.

Na vychladenú tortu rozotrieme polevu a ihneď ozdobíme jahodami, nasekanými orechmi a horkou čokoládou. Nakoniec pridáme vetvičky čerstvej mäty a znovu odložíme do chladničky. Dobrú chuť prajem!

Doplňujúce obrázky
Orechovo-kakaová torta, Recepty na torty, sedita321321, 1
Orechovo-kakaová torta, Recepty na torty, sedita321321, 2
Orechovo-kakaová torta, Recepty na torty, sedita321321, 3
Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama