
bezana | Letná torta
Jednoduchá letná tortička.
Roláda: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
štipka | soľ | |
džem | ||
Krém: | ||
3 | čajové lyžičky | želatína |
2 | decilitre | mlieko |
3 | kusy | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
ovocie |
Roláda: Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme po lyžiciach cukor a poriadne zakaždým šľaháme, až kým sa cukor nerozpusti. Pridáme žĺtka, zľahka prešľaháme. Nakoniec už len vmiešame preosiatu múku.
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 15 minút.
Upečenú roládu stočíme spolu aj s papierom. Po vychladnutí natrieme džemom a necháme stuhnúť. Pokrájame na cca 1 cm hrubé kúsky a vyložíme boky a dno otváracej tortovej formy.
Krém: Želatínu necháme napučať vo vode podľa návodu.
Mlieko, žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor a želatínu na miernom ohni jemne prešľaháme, zohrejeme, pozor nesmie vrieť a necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie ušľaháme a zmiešame s vychladnutou vaječnou zmesou.
Naliať trochu na naukladáme rolády, naukladáme ľubovoľné ovocie, zase šľahačkovú zmes a takto striedame. Navrch ešte naukladáme zbytok rolády. Necháme dobre stuhnúť ( min. 6 hodín) .
Otvoríme formu a tortu opatrne preklopíme na podložku.
Ozdobíme podľa ľubovôle.
Zuzka tak to je paráda, nádherný cukrársky výtvor - až sa mi slinky zbiehajú
to určite urobím, keď mi najbližšie príde návšteva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá úplne božsky!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nádherná tortička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka nádherná tortička ,úžasný receptík Velká vdaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty