
Ľahká torta s mascarpone krémom.
Korpus: | ||
10 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | práškový cukor |
10 | polievkové lyžice | hladká múka |
Krém: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | čokoláda |
práškový cukor | ||
Dokončenie: | ||
kilogram | marcipán Dr. Oetker | |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
Korpus:
Bielka vyšľaháme z práškovým cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu pridávame žĺtka a šľaháme.
Potom pridáme preosiatu múku a jemne vareškou zamiešame.
Pečieme na 175 st. 45 minút.
Krém:
Čokoládu roztopíme spolu zo šľahačkovou smotanou cca 100 mililitrov a necháme vychladnúť.
Do druhej misky nalejeme zvyšok smotany, pridáme mascarpone, práškový cukor podľa oka a chuti. Spolu to šľaháme cca 2 minúty.
Pridáme ešte vychladnutú čokoládovú smotanu. Môžeme použiť mliečnu, bielu, karamelovú čokoládu.
Po upečení korpus položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na dva-tri krát, každý ako chce.
Prvý plat naplníme krémom, môžeme pridať aj ovocie či kúsky čokolády. Preložíme druhý plát a postup opakujeme. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.
Stuhnutú tortu potrieme celú maslom vyšľahaným s práškovým cukrom a dáme opäť do chladničky.
Marcipán vyvaľkáme na požadovaný tvar na doske posypanej práškovým cukrom. Vytiahneme tortu a marcipán prenesieme na tortu. Vyžehlíme marcipánovou žehličkou a ozdobíme podľa seba. Tortu uchováme v chladničke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty