reklama

Ľahučká mascarpone torta

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 13. 03. 2020 - 13:42 - Recepty Sandra Hvilová
Ľahučká mascarpone torta, Recepty na torty, Sandra Hvilová

reklama

Ľahká torta s mascarpone krémom. 

Ingrediencie
Korpus:
10 kusy vajce
10 polievkové lyžice práškový cukor
10 polievkové lyžice hladká múka
Krém:
500 millilitrov šľahačková smotana
500 gramov mascarpone
200 gramov čokoláda
  práškový cukor
Dokončenie:
  kilogram marcipán Dr. Oetker
250 gramov maslo
250 gramov práškový cukor
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme z práškovým cukrom na tuhý sneh. Po jednom do snehu pridávame žĺtka a šľaháme.

Potom pridáme preosiatu múku a jemne vareškou zamiešame.

Pečieme na 175 st. 45 minút.

Krém:

Čokoládu roztopíme spolu zo šľahačkovou smotanou cca 100 mililitrov a necháme vychladnúť.

Do druhej misky nalejeme zvyšok smotany, pridáme mascarpone, práškový cukor podľa oka a chuti. Spolu to šľaháme cca 2 minúty.

Pridáme ešte vychladnutú čokoládovú smotanu. Môžeme použiť mliečnu, bielu, karamelovú čokoládu. 

Po upečení korpus položíme na mriežku a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na dva-tri krát, každý ako chce.

Prvý plat naplníme krémom, môžeme pridať aj ovocie či kúsky čokolády. Preložíme druhý plát a postup opakujeme. Dáme stuhnúť do chladničky na pár hodín.

Stuhnutú tortu potrieme celú maslom vyšľahaným s práškovým cukrom a dáme opäť do chladničky.

Marcipán vyvaľkáme na požadovaný tvar na doske posypanej práškovým cukrom. Vytiahneme tortu a marcipán prenesieme na tortu. Vyžehlíme marcipánovou žehličkou a ozdobíme podľa seba. Tortu uchováme v chladničke.

Celkový čas
2 hod, 45 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama