Jahodovo - maková torta

Popis

Recept s foto postupom na sviežu letnú tortičku, opäť veľmi jednoduchú.

Jahodovo - maková torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Korpus
6kusyvajec
6polievkové lyžicetrstinový cukor (klasický)
1balíkvanilkový cukor (1 čl vanilková esencia)
4polievkové lyžicepolohrubej múky (moja bola bezlepková)
5polievkové lyžicemletého maku
smotanový krém
250gramovjemny tvaroh
250millilitrovslahackova smotana
250gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor (esencia)
2polievkové lyžicepraskový cukor (med)
Dokončenie
500gramovjahody

Inštrukcie

Korpus:

Bielka a vyšľaháme s cukrom do hustého snehu, krátko primiešame žltka a už len zľahka na striedačku preosiatu múku a mak. Pečieme v okrúhlej forme (moja mala 20cm môže byť aj 24) vystalenej papierom na pečenie cca 60 minút pri teplote cca 160°C, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou, otestujeme špáradlom. Po upečení nechámame, vychladnúť, po cca 20 minútach dáme dole, formu.

Náplň:

Smotanu s cukrom a mascarpone vyšľaháme do tuha, pozor na prešľahanie a už len ručne primiešame tvaroh. Smelo môžete ešte prisladiť, mne stačilo.

Plnenie:

Vychladený korpus prerežeme dvakrát. Spodný plát natrieme tenkou vrstvou náplne, rozložíme naň, umyté, vysušené a rozpolené jahody a tie potrieme druhou vsrtvou krému, tak aby sm eich prekryli. Prekryjeme ďalším plátom a postup zopakujeme, ešte raz. Vrch tortu tiež potrieme krémom, mne už veľa neostalo, deve som robila ja pohár. Hambím sa a ozdobíme jahodami. necháme chvíľu stuhnúť v chladničke.

 

Jahodovo - maková torta - recept postup 1
Jahodovo - maková torta - recept postup 2
Jahodovo - maková torta - recept postup 3
Jahodovo - maková torta - recept postup 4
Jahodovo - maková torta - recept postup 5
Jahodovo - maková torta - recept postup 6
Jahodovo - maková torta - recept postup 7
Jahodovo - maková torta - recept postup 8
Jahodovo - maková torta - recept postup 9
Jahodovo - maková torta - recept postup 10
Jahodovo - maková torta - recept postup 11

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

korpus sa vydaril dobre :-) 

 

Vďaka za recept KvietokKvietokKvietokKvietokKvietok Tortu som robila, je výborná!!!!SrdceSrdceSrdce Je taká dobrá, že ju robím po týždni zase, krém som dala taký, ako ty a k tomu  višne. Ešte raz veľká vďaka, že si sa podelila.

Som rada, že sa podarila, s višňami musí tiež výborná. Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.