reklama

Horalkový cheesecake

Pridal/a Frommykitchendotcom dňa 01. 10. 2022 - 22:35 - Recepty Frommykitchendotcom
Horalkový cheesecake, Recepty na torty, Frommykitchendotcom

reklama

Výborný cheesecake s obľúbenými sušienkami

Ingrediencie
Korpus:
130 gramov maslové sušienky
1 kus Horalka
80 gramov maslo
Krém:
500 gramov jemný tvaroh
200 gramov Lučina
200 gramov kyslá smotana
2 kusy vajce
4 kusy Horalka
100 gramov mliečna čokoláda
25 gramov arašidy nesolené
25 gramov arašidové maslo
2 polievkové lyžice hladká múka
50 gramov práškový cukor
Na ozdobu:
  mliečna čokoláda
  Horalka
Postup

V sekáčiku zomelieme maslové sušienky a Horalku. Pridáme roztopené maslo a spojíme ho so sušienkami. 

Pripravíme si formu s priemerom 24 cm a dno formy dáme papier na pečenie. Sušienkovú hmotu vysypeme do formy a rovnomerne utľapkáme. Dáme piecť do predhriatej rúry na 5-7 min na 180 C.

Smotanu, tvaroh a krémový syr (Lučina alebo Philadelphia) spolu vyšľaháme. Následne pridáme vajcia a opäť chvíľu šľaháme. 

Čokoládu roztopíme nad parou a pridáme naraz s arašidovým maslom. Nasleduje múka a práškový cukor. 

Horalky rozdrvíme v sekáčiku rovnako ako arašidy a lyžicou vmiešame k pripravenej hmote. Zmes vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť na 155 C zhruba na 40 45 min. Necháme vychladnúť v otvorenej rúre. 

Ozdobíme čokoládou a horalkou a necháme v chladničke stuhnúť.

Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama