Čokoládovo - malinovo smotanová tortička

Popis

U nás veľmi obľúbená kombinácia. 

Čokoládovo - malinovo smotanová tortička - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
1 hod, 15 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
4polievkové lyžicetrstinový (klasický) cukor
2polievkové lyžicekakao
2polievkové lyžicemúka (bezlepková, celozrná špaldová, polohr.klas.)
Ganache
100gramovhorkej čokolády
130millilitrovsmotany na šľahanie
Ovocná náplň
500gramovmrazené alebo čerstvé maliny
100millilitrovvody
3polievkové lyžicecukor, med
6plátkyželatíny
Smotanová náplň
250gramovjemny tvaroh
300millilitrovsmotany na šľahanie (180ml a zvyšok z ganache z 250 ml)
1polievková lyžicapráškový (trstinový, kokosový, med)cukor
3plátkyželatíny
1kusvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao zmiešané s múkou. Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Ganache:

Smotanu zahrajeme do varu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu v miske. necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme ešte zohriať nad parou, dáme stuhnúť do chladničky. Keď má ganache krémovú konzistenciu rozotrieme ho na vychladený korpus a dáme na chvíľu schladiť.

Malinová náplň:

Maliny aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu, vypneme. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme trošku vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený korpus potretý ganache, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik a páasy papiera na pečenie. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.

Smotanová náplň:

Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej primiešame jemný tvaroh. Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia ..., primiešame k nej 2 PL smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladenú malinovú náplň. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.

Vrch torty môžeme odzdobiť hoblinami čokolády.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.