Popis
U nás veľmi obľúbená kombinácia.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 35 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
4 | kusy | vajicka |
4 | polievkové lyžice | trstinový (klasický) cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | múka (bezlepková, celozrná špaldová, polohr.klas.) |
Ganache | ||
100 | gramov | horkej čokolády |
130 | millilitrov | smotany na šľahanie |
Ovocná náplň | ||
500 | gramov | mrazené alebo čerstvé maliny |
100 | millilitrov | vody |
3 | polievkové lyžice | cukor, med |
6 | plátky | želatíny |
Smotanová náplň | ||
250 | gramov | jemny tvaroh |
300 | millilitrov | smotany na šľahanie (180ml a zvyšok z ganache z 250 ml) |
1 | polievková lyžica | práškový (trstinový, kokosový, med)cukor |
3 | plátky | želatíny |
1 | kus | vanilkový cukor |
Inštrukcie
Korpus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao zmiešané s múkou. Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.
Ganache:
Smotanu zahrajeme do varu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu v miske. necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme ešte zohriať nad parou, dáme stuhnúť do chladničky. Keď má ganache krémovú konzistenciu rozotrieme ho na vychladený korpus a dáme na chvíľu schladiť.
Malinová náplň:
Maliny aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu, vypneme. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme trošku vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený korpus potretý ganache, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik a páasy papiera na pečenie. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.
Smotanová náplň:
Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej primiešame jemný tvaroh. Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia ..., primiešame k nej 2 PL smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladenú malinovú náplň. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.
Vrch torty môžeme odzdobiť hoblinami čokolády.
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 7956x