
Kamila | Čokoládovo-malinovo smotanová tortička
U nás veľmi obľúbená kombinácia.
Ingrediencie
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
Ganache: | ||
100 | gramov | horká čokoláda |
130 | millilitrov | šľahačková smotana |
Ovocná náplň: | ||
500 | gramov | maliny |
100 | millilitrov | voda |
3 | polievkové lyžice | cukor |
6 | plátky | želatína |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | jemný tvaroh |
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
3 | plátky | želatína |
1 | kus | vanilkový cukor |
Postup
Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne primiešame preosiate kakao zmiešané s múkou.
Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.
Ganache: Smotanu zahrejeme do varu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu v miske. necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme ešte zohriať nad parou, dáme stuhnúť do chladničky. Keď má ganache krémovú konzistenciu rozotrieme ho na vychladený korpus a dáme na chvíľu schladiť.
Malinová náplň: Maliny aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu, vypneme.
Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia.
Ovocné pyré, necháme trošku vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený korpus potretý ganache, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik a pásy papiera na pečenie. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.
Smotanová náplň: Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej primiešame jemný tvaroh.
Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia, primiešame k nej 2 PL smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladenú malinovú náplň. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.
Vrch torty môžeme odzdobiť hoblinami čokolády.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.