reklama

Čokoládovo - malinovo smotanová tortička

Pridal/a Kamila dňa 25. 04. 2019 - 15:27 - Recepty Kamila
Čokoládovo - malinovo smotanová tortička, Recepty na torty, Kamila

reklama

U nás veľmi obľúbená kombinácia. 

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice trstinový cukor
2 polievkové lyžice kakao
2 polievkové lyžice polohrubá múka
Ganache:
100 gramov horká čokoláda
130 millilitrov šľahačková smotana
Ovocná náplň:
500 gramov maliny
100 millilitrov voda
3 polievkové lyžice cukor
6 plátky želatína
Smotanová náplň:
250 gramov jemný tvaroh
180 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica práškový cukor
3 plátky želatína
1 kus vanilkový cukor
Postup

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne primiešame preosiate kakao zmiešané s múkou.

Pečieme vo forme, o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, (alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera) pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Ganache:

Smotanu zahrejeme do varu a zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu v miske. necháme chvíľu postáť, potom dôkladne premiešame. V prípade potreby môžeme ešte zohriať nad parou, dáme stuhnúť do chladničky. Keď má ganache krémovú konzistenciu rozotrieme ho na vychladený korpus a dáme na chvíľu schladiť.

Malinová náplň:

Maliny aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu, vypneme.

Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia.

Ovocné pyré, necháme trošku vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený korpus potretý ganache, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik a pásy papiera na pečenie. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na hodinku do chladničky.

Smotanová náplň:

Plátky želatíny namočíme. Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, krátko k nej primiešame jemný tvaroh.

Želatínu krátko zohrejeme, do rozpustenia, primiešame k nej 2 PL smotanovej hmoty, rozmiešame a primiešame k smotanovej náplni. Tú nalejeme na vychladenú malinovú náplň. Dáme na 2 hodinky stuhnúť do chladničky.

Vrch torty môžeme odzdobiť hoblinami čokolády.

Celkový čas
1 hod, 15 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama