reklama

Čokoládová torta

Pridal/a babka žabka dňa 18. 02. 2018 - 09:28 - Recepty babka žabka
Čokoládová torta, Recepty na torty, babka žabka

reklama

Čokoládová torta s receptom na korpusy, krém, čokohmotu.

Ingrediencie
Kakaový korpus:
4 kusy vajce
20 dekagramov cukor krupica
15 dekagramov polohrubá múka
5 dekagramov kakao
1⁄2 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice voda vriaca
Orechový korpus:
4 kusy vajce
20 dekagramov cukor krupica
13 dekagramov polohrubá múka
7 dekagramov mleté orechy
1⁄2 balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice olej
2 polievkové lyžice voda
Čokoládový krém:
15 polievkové lyžice kryštálový cukor
150 millilitrov smotana na šľahanie
2 kusy žĺtok
4 polievkové lyžice kakao
8 dekagramov čokoláda
750 gramov maslo
Rozvar:
  Sunquick
  voda
  cukor
  rum
Domáca čokohmota:
20 dekagramov čokoláda
15 dekagramov pšeničný sirup
Dokončenie:
  Frutafill
  čokoláda
  čokotransfer
Postup

Korpusy:

Bielka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a ešte šľaháme až sa cukor rozpustí, potom pridáme žĺtka, prešľaháme, pridáme 2PL oleja, prešľaháme, potom 2 PL vriacej vody, prešľaháme a už iba ručne primiešame preosiatu múku s PDP a kakaom,/orechy/.Upečieme na cca 160-170 stupňoch. Forma 26 cm.

Čokoládový krém:

Cukor, smotanu, žĺtka a kakao za stáleho miešania uvaríme, pozor, prihára. Ešte do horúceho pridáme čokoládu a miešať kým sa masa nespojí. Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.

Čokohmota:

Čokoládu roztopíme v mikrovlnke, pridáme sirup, vymiešame, necháme vychladnúť a potom znova prepracujeme.

Rozvar na poliatie korpusov:

Ingrediencie prevaríme, dáme ich podľa chuti a vychladnutým rozvarom vlhčíme korpusy.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama