
Čokoládová torta s receptom na korpusy, krém, čokohmotu.
Kakaový korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
20 | dekagramov | cukor krupica |
15 | dekagramov | polohrubá múka |
5 | dekagramov | kakao |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | voda vriaca |
Orechový korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
20 | dekagramov | cukor krupica |
13 | dekagramov | polohrubá múka |
7 | dekagramov | mleté orechy |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | olej |
2 | polievkové lyžice | voda |
Čokoládový krém: | ||
15 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | kusy | žĺtok |
4 | polievkové lyžice | kakao |
8 | dekagramov | čokoláda |
750 | gramov | maslo |
Rozvar: | ||
Sunquick | ||
voda | ||
cukor | ||
rum | ||
Domáca čokohmota: | ||
20 | dekagramov | čokoláda |
15 | dekagramov | pšeničný sirup |
Dokončenie: | ||
Frutafill | ||
čokoláda | ||
čokotransfer |
Korpusy:
Bielka so štipkou soli vyšľaháme, pridáme cukor a ešte šľaháme až sa cukor rozpustí, potom pridáme žĺtka, prešľaháme, pridáme 2PL oleja, prešľaháme, potom 2 PL vriacej vody, prešľaháme a už iba ručne primiešame preosiatu múku s PDP a kakaom,/orechy/.Upečieme na cca 160-170 stupňoch. Forma 26 cm.
Čokoládový krém:
Cukor, smotanu, žĺtka a kakao za stáleho miešania uvaríme, pozor, prihára. Ešte do horúceho pridáme čokoládu a miešať kým sa masa nespojí. Necháme vychladnúť a zašľaháme maslo.
Čokohmota:
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke, pridáme sirup, vymiešame, necháme vychladnúť a potom znova prepracujeme.
Rozvar na poliatie korpusov:
Ingrediencie prevaríme, dáme ich podľa chuti a vychladnutým rozvarom vlhčíme korpusy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.