Citrónový krém do torty

Popis

Jemný vaječný maslovo - citronový krem

Citrónový krém do torty - recept

Zhrnutie

Výnos
Naplnenie medzi 5korpusov o priemere 22cm
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

2kusyCitrony velké( šťava aj kôra)
300gramovcukor kryštalový
4kusyvajicka
1kusvanikový cukor
3kusyzlatý klas
900millilitrovMlieko plnotučné
750gramovmasla
3polievkové lyžicepraskový cukor

Inštrukcie

Celé vajcia, šťava a kôra z citrónov, cukor a vanilkovy cukor dáme do misky a miešame nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Z mlieka , cukru a zlatého klasu uvaríme tuhý puding. Po vychladnuti pri izbovej teplote ho prešľahame do kašovitej hmoty, aby sa netvorili hrudky v kreme. Citronovu zmes a puding zmiešame spolu mixerom . Maslo vyšľahame do penista a postupne pridavame citronovo pudingovú zmes. Vznikne jemny citronovy krém. Dobru chuť

Poznámky

Samostatny citronovo vaječný " puding" nad parou sa da primiesat aj do mascarpone či tvarohu a pouziť na dezertne pohare, či ako plnka do torty

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

TlieskamBozkávamDakujeme za receptik KatkaÁno

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.