reklama

Broskyňová torta s tvarohovou plnkou

Pridal/a melisa dňa 31. 10. 2021 - 16:01 - Recepty melisa
Broskyňová torta s tvarohovou plnkou, Recepty na torty, melisa

Kamila | Broskyňová torta s tvarohovou plnkou


reklama

Výborná, svieža tortička s broskyňami . Môžete použiť kompót alebo čerstvé broskyne.Veľký úsmev

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
4 polievkové lyžice polohrubá múka
Plnka:
250 gramov jemný tvaroh bez hrudiek
500 millilitrov rastlinná šľahačka
  práškový cukor
500 gramov broskyne
1 kus tortové želé číre
  broskyňový džem
Postup

Korpus: V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli na hustú penu, po jednom zašľaháme žĺtky, po lyžiciach cukor a jemne zamiešame preosiatu múku. Formu na tortu priemer 24 cm vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou.

Rozotrieme cesto a upečieme. Teplota 180°C 20-25 minút alebo podľa potreby. Údaje sú orientačné. Správnosť vyskúšame špajdľou. Necháme vychladnúť.

Plnka:  Rastlinnú smotanu vyšľaháme nie celkom dotuha, konzistencia redšieho pudingu. Tvaroh vymiešame a spojíme s vyšľahanou šľahačkou. Môžeme pridať práškový cukor podľa chuti. Broskyne ošúpeme, pokrájame na malé kúsky a jemne zamiešame do plnky.

Vychladnutý korpus zbavíme šupky, ktorá sa vytvorila pri pečení, pokvapkáme šťavou z broskýň a potrieme broskyňovým alebo marhuľovým džemom. Na celý povrch rozotrieme plnku.

Na plnku rozložíme plátky ošúpaných broskýň, ktoré navzájom prekryjeme. Broskyne polejeme vlažným čírym tortovým želé, ktoré pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme do chladu, aby sa chute prepojili. Dobrú chuť!

Výnos
1 torta
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama