reklama
 
reklama

Slaná horčicová roláda

Pridal/a renkarenka

Chutná roláda na slano s výbornou plnkouÁno

Slaná horčicová roláda - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

Roláda:
5kusyvajce
2polievkové lyžicekyslá smotana
3polievkové lyžicehorčica
2polievkové lyžiceolej
5polievkové lyžicepolohrubá múka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkamleté čierne korenie
Plnka:
250gramovmaslo
200gramovtavený syr
  horčica
  korenie
  jarná cibuľka
  paprika
  reďkovka
3kusyvajce
150gramovEidam syr
  šunka
Na ozdobu:
  uhorka
  paprika
  petržlenová vňať
  sezam

Inštrukcie

Roláda:

1. Krátko vyšľaháme žĺtky pridáme kyslú smotanu, horčicu a olej, soľ a múku, korenie zmiešané s práškom do pečiva.

2. K tejto zmesi zľahka vidličkou vmiešame sneh z bielkov.

3. Zmes nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre pri 180 ° C.

5. Cesto na 5 minút zrolujememe do vlhkej utierky a po piatich minútach zložíme papier. Netreba sa zľaknúť, roláda začne na povrchu akoby praskať - nič sa nedeje, dá sa krásne stočiť.

Plnka:

1. Na drobno nakrájame cibuľku, papriku, reďkovku, zeleninu podľa chuti.

2. Maslo vyšľaháme s taveným syrom, postrúhanými žĺtkami, horčicou, korením a soľou.

3. Keď máme hmotu vyšľahanú, tak si odoberieme trocha do misky, aby sme mali na potretie už naplnenej rolády.

4. Doložíme zeleninu a nastrúhaný eidam, nasekané bielky z varených vajíčok. Premiešame. 

5. Roládu rozrolujeme, natriem plnkou (ešte trošku si odložíme).

6. Na plnku poukladáme plátky šunky a znovu potrieme zvyšnou plnkou.

7. Roládu zrolujeme, potrieme odloženou plnkou bez zeleniny a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

8 .Boky môžeme obaliť opraženým sézamom.

Dobrú chuť!

Slaná horčicová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.