Slaná horčicová roláda

Popis

Chutná roláda na slano s výbornou plnkouÁno

Slaná horčicová roláda - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Roláda
5kusyvajcia
2polievkové lyžicekyslá smotana
3polievkové lyžicehorčica
2polievkové lyžiceolej
5polievkové lyžicepolohruba muka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
1čajová lyžičkasoľ
1čajová lyžičkamleté čierne korenie
plnka
250gramovmaslo
200gramovtavený syr
  horčica
  korenie
  cibuľka
  paprika
  reďkovka
3kusyvajíčka uvarené na tvrdo
150gramoveidam
  sunka
  zelenina na ozdobenie

Inštrukcie

Roláda:

1. Krátko vyšľaháme žĺtky pridáme kyslú smotanu, horčicu a olej, soľ a múku, korenie zmiešané s práškom do pečiva.

2. K tejto zmesi zľahka vidličkou vmiešame sneh z bielkov.

3. Zmes nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

4. Pečieme 15 minút v predhriatej rúre pri 180 ° C.

5. Cesto na 5 minút zrolujememe do vlhkej utierky a po piatich minútach zložíme papier. Netreba sa zľaknúť, roláda začne na povrchu akoby praskať - nič sa nedeje, dá sa krásne stočiť.

Plnka:

1. Na drobno nakrájame cibuľku, papriku, reďkovku, zeleninu podľa chuti.

2. Maslo vyšľaháme s taveným syrom, postrúhanými žĺtkami, horčicou, korením a soľou.

3. Keď máme hmotu vyšľahanú, tak si odoberieme trocha do misky, aby sme mali na potretie už naplnenej rolády.

4. Doložíme zeleninu a nastrúhaný eidam, nasekané bielky z varených vajíčok. Premiešame. 

5. Roládu rozrolujeme, natriem plnkou (ešte trošku si odložíme).

6. Na plnku poukladáme plátky šunky a znovu potrieme zvyšnou plnkou.

7. Roládu zrolujeme, potrieme odloženou plnkou bez zeleniny a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

8 .Boky môžeme obaliť opraženým sézamom.

Dobrú chuť!

Slaná horčicová roláda - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.