
Zuzanka 311 | Marhuľové muffiny s posýpkou
reklama
Vynikajúce muffiny z kysnutého cesta
Ingrediencie
200 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | polohrubá múka |
150 | gramov | hladká múka špeciál |
60 | gramov | kryštálový cukor |
40 | gramov | maslo |
21 | gramov | droždie |
2 | gramov | soľ |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | vajce |
Posýpka: | ||
30 | gramov | hrubá múka |
30 | gramov | mleté vlašské orechy |
25 | gramov | maslo |
25 | gramov | práškový cukor |
Náplň: | ||
marhule |
Postup
Z mlieka, trošky cukru a droždia si pripravíme kvások. Pridáme múku, cukor, roztopené maslo, vanilkový cukor, vajce, štipku soli a vypracujeme cesto. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozdelíme ho na 12 ks. Každý kúsok cesta naplníme marhuľou, zabalíme a vložíme ho do formy na muffiny.
Potrieme ho roztopeným maslom a posypeme pripravenou posýpkou.
Pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.
Výnos
12 kusov
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.