
Martuška 123 | Kysnuté rožky
reklama
Mäkučké kysnuté rožky z cesta s bravčovou masťou, plnené sú orechmi alebo lekvárom, môžete použiť aj mak.
Ingrediencie
500 | gramov | hladká múka |
150 | gramov | bravčová masť |
250 | millilitrov | mlieko |
30 | gramov | droždie |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | kus | vajce |
1 | štipka | soľ |
slivkový lekvár | ||
orechy | ||
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
Z mlieka, cukru, droždia urobím kvások.
Zo všetkých ingrediencií vypracujem cesto a nechám ho prikryté vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelím na 8 bochníčkov. Každý bochník rozvaľkám a rozrežem na 8 trojuholníkov.
Na každý trojuholník dám lekvár alebo orechy, stočím od širšej strany po špic. Tak urobím všetky bochníčky.
Potriem vajíčkom nechám asi 15 min podkysnúť. Pečiem na 190 stupňov asi 15-20 minút.
Výnos
56 porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty