
Beusiq | Bezlepkový hokkaido koláčik s čokoládovou polevou
Veľmi jednoduchý koláčik bez lepku a bez mlieka nielen pre bezlepkáčov Koláč chutí ešte teplý ako chutný ako sladký obed a po vychladnutí ako zákusok ku kávičke či na sladké raňajky.
Ingrediencie
1 | kus | tekvica Hokkaido |
3 | kusy | Vajcia |
1 | hrnček | ryžová múka |
hrnček | cukor | |
1 | čajová lyžička | škorica mletá |
balík | prášok do pečiva | |
80 | gramov | čokoláda |
Postup
Budeme potrebovať jednu menšiu, prípadne polovicu väčšej tekvice hokkaido, ktorú nastrúhame na hrubšom strúhadle.
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Pridáme ryžovú múku, kypriaci prášok, škoricu a nastrúhané Hokkaido. Ak sa nám zdá byť cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu ryžovej múky (záleží od množstva tekvice). Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do formy (najlepšie silikónovej alebo plechovej vystlanej papierom na pečenie). Môžeme použiť aj formu na muffiny.
Pečieme pri 180°C asi 30 - 45 min, záleží od výšky koláča. Priebežne kontrolujeme.
Po upečením a miernom vychladnutí dáme na vrch čokoládovú polevu.
Čokoládu, najlepšie horkú, roztopíme vo vodnom kúpeli - nalámeme ju do nerezovej misky, ktorú položíme na hrniec s vriacou sa vodou a necháme postupne roztopiť, pričom občas premiešame, aby sa roztápala rovnomerne. Ak chcete, môžete pridať trošku mlieka, aby bola čokoláda lahodnejšia, no nemusíte.
Roztopenú čokoládu nalejeme na vrch koláčika a necháme vychladnúť.
Podávame najlepšie s horúcim kakaom, kávičkou alebo čajíkom.
Dobrú chuť ! :-)
Namiesto ryžovej múky môžeme použiť aj klasickú pšeničnú múku alebo mandľovú či ovsenú múku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Martuška 123 | Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Hrnčekový cuketový perník s čokoládou
Tento vláčny cuketový perník s čokoládou je šťavnatý, jemne sladký, s príjemnou chuťou čokolády.
Pistáciový rez
katarinalucanova
Pistáciový rez
Výborný pistáciový zákusok, ktorý spája obľúbenú orechovú chuť pistácií s jemným krémom a nadýchaným piškótovým korpusom.