
melisa | Kysnuté škoricové slimáky
Jemné škoricové slimáky s maslom rozvoňajú celý dom:)) Sú vhodné na raňajky, desiatu alebo iba tak, ako výborná pochúťka:))
Cesto: | ||
600 | gramov | hladká múka špeciál |
90 | gramov | maslo rozpustené |
2 | kusy | vajce |
30 | gramov | droždie čerstvé |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
350 | millilitrov | mlieko vlažné |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
Plnka: | ||
150 | gramov | maslo zmäknuté |
2 | polievkové lyžice | škorica mletá |
120 | gramov | kryštálový cukor jemný |
Kvások: zo 150 ml vlažného mlieka, jednej lyžičky kryštálového cukru a rozdrobeného droždia necháme vzísť kvások, cca 10 minút.
Cesto: do misy preosejeme múku, pridáme kvások, rozpustené maslo, vajcia, soľ, zvyšný cukor a 200 ml zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, posypeme ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu, aj skôr, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme zmäknutou 1/3 masla, posypeme husto mletou škoricou a kryštálovým cukrom podľa chuti. Pevno zrolujeme a pokrájame ostrým nožom na jednotlivé slimáky cca 3 cm.
Ukladáme na vymastený plech s odstupom, necháme podkysnúť. Povrch potrieme rozpusteným maslom.
Upečieme pri teplote 180°C 20 - 30 minút do zlatista.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty