reklama

Kysnuté škoricové slimáky

Pridal/a melisa dňa 28. 07. 2023 - 16:49 - Recepty melisa
Kysnuté škoricové slimáky, Recepty na koláče, melisa

melisa | Kysnuté škoricové slimáky


reklama

Jemné škoricové slimáky s maslom rozvoňajú celý dom:)) Sú vhodné na raňajky, desiatu alebo iba tak, ako výborná pochúťka:))

Ingrediencie
Cesto:
600 gramov hladká múka špeciál
90 gramov maslo rozpustené
2 kusy vajce
30 gramov droždie čerstvé
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
350 millilitrov mlieko vlažné
1⁄2 čajová lyžička soľ
Plnka:
150 gramov maslo zmäknuté
2 polievkové lyžice škorica mletá
120 gramov kryštálový cukor jemný
Postup

Kvások: zo 150 ml vlažného mlieka,  jednej lyžičky kryštálového cukru a rozdrobeného droždia necháme vzísť kvások, cca 10 minút.

Cesto: do misy preosejeme múku, pridáme kvások, rozpustené maslo, vajcia, soľ, zvyšný cukor a 200 ml zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, posypeme ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu, aj skôr, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme zmäknutou 1/3 masla, posypeme husto mletou škoricou a kryštálovým cukrom podľa chuti. Pevno zrolujeme a pokrájame ostrým nožom na jednotlivé slimáky cca 3 cm.

Ukladáme na  vymastený plech s odstupom, necháme podkysnúť. Povrch potrieme rozpusteným maslom. 

Upečieme pri teplote 180°C 20 - 30 minút do zlatista. 

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Výnos
5 1
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama