
Martuška 123 | Úžasný tvarohový koláč
Hrnčekový koláčik s pudingovo tvarohovým krémom s fantastickou polevou z kyslej smotany.
Cesto: | ||
2 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
500 | gramov | tvaroh |
Poleva: | ||
400 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | kus | čokoláda na varenie |
Cesto: Vajíčka, cukor, olej, hladká múka, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko spolu vymiešať, rozdeliť na polovicu, do jednej polovice pridať kakao.
Biele cesto kôpkovito dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a potom medzi to dáme kakaové cesto. Pečieme na 180 stup.
Krém: Mlieko, Zlatý klas a cukor uvariť, do horúceho pridať maslo a tvaroh a poriadne vymiešať.
Krém natrieť na vychladnutý korpus.
Poleva: Čokoládu dám rozpustiť a vmiešam do kyslej smotany.
Natrieme na krém a dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.