
Martuška 123 | Úžasný tvarohový koláč
Hrnčekový koláčik s pudingovo tvarohovým krémom s fantastickou polevou z kyslej smotany.
Ingrediencie
Cesto: | ||
2 | kusy | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
2 | hrnčeky | hladká múka |
1 | hrnček | mlieko |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | balík | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
Krém: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | Zlatý klas |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | gramov | maslo |
500 | gramov | tvaroh |
Poleva: | ||
400 | millilitrov | kyslá smotana |
1 | kus | čokoláda na varenie |
Postup
Cesto: Vajíčka, cukor, olej, hladká múka, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko spolu vymiešať, rozdeliť na polovicu, do jednej polovice pridať kakao.
Biele cesto kôpkovito dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a potom medzi to dáme kakaové cesto. Pečieme na 180 stup.
Krém: Mlieko, Zlatý klas a cukor uvariť, do horúceho pridať maslo a tvaroh a poriadne vymiešať.
Krém natrieť na vychladnutý korpus.
Poleva: Čokoládu dám rozpustiť a vmiešam do kyslej smotany.
Natrieme na krém a dáme do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.