reklama

Tradičná jablková štrúdľa od babičky

Pridal/a ANGINA dňa 19. 07. 2022 - 10:19 - Recepty ANGINA
Tradičná jablková štrúdľa od babičky, Recepty na koláče, ANGINA

ANGINA | Tradičná jablková štrúdľa od babičky


reklama

Výborná je aj s makovou náplňou.

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov múka hladká
180 gramov maslo
100 millilitrov mlieko
Jablková plnka:
5 kusy jablko
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
3 polievkové lyžice strúhanka
2 polievkové lyžice olej
Makovo-višňová plnka:
6 polievkové lyžice mletý mak
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
1 plechovka višne
2 polievkové lyžice olej
Postup

Cesto:  Prvé tri ingrediencie, maslo, mlieko a múku zmiešame a vypracujeme cesto,  ktoré odložíme do chladničky odpočinúť na 2 hodiny. Rozdelíme na 4 časti, cesto vyvaľkáme na tenúčko ako sa len dá a plníme. 

Jablková plnka: Nastrúhame jablká, vytlačíme šťavu a zmiešame s kr. cukrom.

Cesto potrieme olejom, posypeme strúhankou a zmesou jabĺk s cukrom a zrolujeme.

Makovo-višňová plnka: Cesto potrieme olejom posypeme zmesou maku s cukrom, poukladáme višne a zrolujeme.

Pečieme cca 30 min pri 180°C.

Po upečení potrieme cukrovou vodou.

Doplňujúce obrázky
Tradičná jablková štrúdľa od babičky, Recepty na koláče, ANGINA, 1

ANGINA

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama