
ANGINA | Tradičná jablková štrúdľa od babičky
Výborná je aj s makovou náplňou.
Cesto: | ||
300 | gramov | múka hladká |
180 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | mlieko |
Jablková plnka: | ||
5 | kusy | jablko |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
3 | polievkové lyžice | strúhanka |
2 | polievkové lyžice | olej |
Makovo-višňová plnka: | ||
6 | polievkové lyžice | mletý mak |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | plechovka | višne |
2 | polievkové lyžice | olej |
Cesto: Prvé tri ingrediencie, maslo, mlieko a múku zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky odpočinúť na 2 hodiny. Rozdelíme na 4 časti, cesto vyvaľkáme na tenúčko ako sa len dá a plníme.
Jablková plnka: Nastrúhame jablká, vytlačíme šťavu a zmiešame s kr. cukrom.
Cesto potrieme olejom, posypeme strúhankou a zmesou jabĺk s cukrom a zrolujeme.
Makovo-višňová plnka: Cesto potrieme olejom posypeme zmesou maku s cukrom, poukladáme višne a zrolujeme.
Pečieme cca 30 min pri 180°C.
Po upečení potrieme cukrovou vodou.

ANGINA
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty